Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Christo θα τυλίξει με ύφασμα την Αψίδα του Θριάμβου

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Christo θα τυλίξει με ύφασμα την Αψίδα του Θριάμβου

Έγινε γνωστός στη Γαλλία τυλίγοντας σαν δώρο, την γέφυρα του Pont Neuf στο Παρίσι, το 1985. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Christo ετοιμάζει ένα νέο πρότζεκτ για το 2020, όπου θα καλύψει την Αψίδα του Θριάμβου με ύφασμα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρειαστεί 25.000 τ.μ. ανακυκλώσιμου υφάσματος γαλαζοπράσινου χρώματος και 7.000 μέτρα κόκκινο σχοινί. Το πρότζεκτ θα παραμείνει για 14 ημέρες, από τις 6 έως τις 19 Απριλίου 2020.

Παράλληλα με το έργο, το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού, διοργανώνει μια έκθεση αφιερωμένη στον καλλιτέχνη και τον τότε συνεργάτη του, Ζαν Κλοντ που δε ζει πια, από τις 18 Μαρτίου έως τις 15 Ιουνίου 2020.

«Τριάντα πέντε χρόνια μετά από τότε που ο Ζαν-Κλοντ κι εγώ τυλίξαμε τη γέφυρα του Pont Neuf, είμαι έτοιμος να εργαστώ ξανά στο Παρίσι για να πραγματοποιήσω την ιδέα μας στην Αψίδα του Θριάμβου», δήλωσε ο Christo.

Ο Christo, ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, δημιουργεί εδώ και χρόνια έργα μεγάλης κλίμακας. Πριν από 50 χρόνια, «έντυσε» κάποια βράχια στην Αυστραλία. Το 1995 έκανε το ίδιο στο Ράιχσταγκ. «Το έργο μας αποτυπώνει τη χαρά και την ομορφιά, τίποτα άλλο», είχε δηλώσει το 2016.

ΠΗΓΗ: Francetvinfo

www.ert.gr

Εύη Τσιριγωτάκη