ΝΑΙ, αυτός είναι Αθλητισμός!

  • Γράφει ο ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Δ. ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΗΣ

Η τελευταία εβδομάδα που μας πέρασε, αν και ξεκίνησε στραβά, στο τέλος κέρδισε ο Αθλητισμός. Μπορεί να ξεκίνησε με τα εμετικά πανό από οργανωμένους οπαδούς των δύο αιωνίων αντιπάλων, σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ αντίστοιχα, αλλά ο Μόρας, ο Κούτρης και η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έδειξαν το τι είναι πραγματικά ο αθλητισμός.

Τα Μελανά Σημεία

Την προηγούμενη Πέμπτη (28/3/2019), στο παιχνίδι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, μια μικρή μερίδα των οργανωμένων οπαδών των πράσινων σήκωσαν ένα εμετικό πανό. Το πανό χαρακτηρίζεται ως εμετικό, γιατί αποθέωνε την πρόσφατη επίθεση στο Παπαστράτειο, που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς φίλων της ομάδας από τον Πειραιά, στον αγώνα πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γλυφάδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε «ΑΛΛΟΙ ΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΣΑΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ 2019», με την υπογραφή της Θύρας 13.

Ως απάντηση σ’ αυτό, μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, την αμέσως επόμενη μέρα (29/3/2019) στον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, σήκωσαν δύο πανό που κυμαίνονταν στο ίδιο πλαίσιο με το αντίστοιχο των οργανωμένων του Παναθηναϊκού. Τα δύο πανό ανέγραφαν τα εξής: «ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ-29/03/07» και «ΓΑΥΡΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ». Αυτά τα δύο πανό δεν είναι τυχαία! Αναφέρονται στη δολοφονία του «πράσινου» οπαδού Μιχάλη Φιλόπουλου. Η δολοφονία του νεαρού οπαδού, όντας στην ηλικία των 22 ετών, έγινε στις 29/3/2007, σε ραντεβού θανάτου στα Μεσόγεια, και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία.

Τα παραπάνω συμβάντα αποτελούν μελανά σημεία του αθλητισμού. Για να είμαστε σαφέστεροι, δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του. Στα δύο αυτά ατυχή γεγονότα, ήρθαν να αποκαταστήσουν την τάξη ο διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας, ο επίσης διεθνής Λεονάρντο Κούτρης και έπειτα η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που έχει να κάνει με την ίδρυση τμήματος μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό.

Βαγγέλης Μόρας | Η Αρχή…

Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ, Βαγγέλης Μόρας, χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φόρα σκόρερ σε ηλικία 37 ετών, σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σκόρερ όμως χρίστηκε και στις καρδίες όλων μας, λόγω του πανηγυρισμού του. Επέλεξε να αφιερώσει το πρώτο του γκόλ στον αδικοχαμένο αδερφού του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2015 σε ηλικία 35 ετών, νικημένος από τη λευχαιμία. Ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός του δεν τελείωσε εκεί, είχε και συνέχεια. Στη συνέχεια, έσπευσε να φιλήσει την πινακίδα που υπάρχει περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, με το σωματείο Μ.ΟΡ.Α.Σ., το οποίο ίδρυσε στη μνήμη του αδερφού του, κι ως σκοπό έχει να βρεθούν περισσότεροι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Λεονάρδο Κούτρης- Μικρός Βασίλης…

Και από τον Βαγγέλη Μόρα, πάμε στον Λεονάρδο Κούτρη. Ο νεαρός αριστερός μπάκ του Ολυμπιακού, έδωσε τη σημαντικότερη ασίστ της καριέρας του, όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος, με αποδέκτη τον μικρό Βασίλη.

Στο τέλος του αγώνα, ο ελληνοβραζιλιάνος άσος της ομάδας του Πειραιά επιφύλασσέ μια μικρή έκπληξη στον μικρό μαχητή από τη Μυτιλήνη. Ο Κούτρης, με τη λήξη του αγώνα, κατευθύνθηκε στο μέρος του Βασίλη, κι αφού του έδωσε την ποδοσφαιρική του φανέλα, πήγαν στην εστία μπροστά από τη θύρα 7 και του «σέρβιρε» μια μπαλιά πάρε-βάλε. Ο Βασίλης αποδείχθηκε δεινός σκόρερ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σκόραρε μπροστά στη θύρα 7 και είναι έτοιμος να βάλει γκολ και να ανακηρυχθεί νικητής και στον παιδικό καρκίνο. Κι αυτό το γκολ θα είναι από τα σημαντικότερα που θα πετύχει στη ζωή του. Άξιο αναφοράς, όλο το Καραϊσκάκης στο πόδι να χειροκροτεί έναν πραγματικό μαχητή.

Η Κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ…

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ανακοίνωσε την ίδρυση του ανάλογου τμήματος μπάσκετ. Μια κίνηση που αγκαλιάζει τα παιδιά με αυτισμό και τους δίνει την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της καλαθοσφαίρισης. Κυρίως, όμως, τους δίνει την ευκαιρία να αθληθούν, να απολαύσουν το παιχνίδι και να ανήκουν σε μια ομάδα. Εν γένει, να μάθουν τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και να τις ενστερνιστούν, ζώντας μ’ αυτές.

Συμπέρασμα…

Αυτά που έλαβαν χώρα σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ είναι αδιαμφισβήτητα μελανά σημεία, που δεν τιμάνε κανέναν και αμαυρώνουν τον αθλητισμό μας. Και έρχεται το κρίσιμο ερώτημα. Τι θέλουμε ως φίλαθλοι; Θέλουμε τέτοια έκτροπα ή κινήσεις σαν του Βαγγέλη Μόρα, του Λεονάρδου Κούτρη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ; Φυσικά, τις τελευταίες! ΝΑΙ, αυτός είναι αθλητισμός…

The following two tabs change content below.

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Δ. ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΗΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Δ. ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΗΣ

Κατάγομαι από την Μόρια της Λέσβου. Είμαι φοιτητής στη φιλοσοφική σχολή και συγκεκριμένα στο τμήμα της φιλολογίας. Ακόμη, είμαι υπότροφος φοιτητής δημοσιογραφίας στη σχολή New Media Studies by Stamatis. Από μικρός επιθυμούσα διακαώς να γίνω δημοσιογράφος, γιατί η ενημέρωση είναι δικαίωμα όλων, κι όποιος τυχερός έχει αυτήν την ιδιότητά ασκεί λειτούργημα! -Εξωτερικός Συνεργάτης LesvosPost.com
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Δ. ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΗΣ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση