Μοσκοβισί: Θετική εισήγηση για εκταμίευση του 1 δισ.

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει «μεγάλη πρόοδο» από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Βουκουρέστι.

Ο ίδιος είπε πως η Επιτροπή, στη βάση της επικαιροποιημένης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας θα εισηγηθεί θετικά στο Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση του ενός δισ., το οποίο θα αποτελέσει «καλό σημάδι» για την ανάκαμψη της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η συζήτηση στο EuroWorking Troup κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και επομένως θα μπορούσε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος.

την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Αθήνα πέρασε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές, σύμφωνα με το Reuters.

Η απόφαση της Κομισιόν έρχεται μετά την ψήφιση την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή της μεταρρύθμισης που διευκολύνει την ανάκτηση των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες (σ.σ. το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας), κίνηση που αναμένεται να μειώσει το μεγάλο βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών.

Στην επικαιροποιημένη έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, αναφέρεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου υπήρχαν εκκρεμότητες αναφορικά με τα προαπαιτούμενα, οι οποίες εν τω μεταξύ καλύφθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση