Τι γίνεται με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα;

Ειδικά για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, ο δήμος θα δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου να τους υποδειχθεί ο χώρος στον οποίο θα μπορούν να οδηγούν παλαιά στρώματα κλπ.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σπύρος Καλούδης,

«Η εικόνα του Δήμου μας πλήττεται από την ανεξέλεγκτη απόρριψη συσκευών, ογκωδών και αδρανών στο κοινόχρηστο δίκτυο. Το φαινόμενο καθημερινά εντείνεται λόγω της προετοιμασίας των επιχειρήσεων – ξενοδοχειακών μονάδων για την τουριστική περίοδο και είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί. 

Είναι κατανοητό ότι η δυσλειτουργία στην υποδοχή αποβλήτων από το ΧΥΤΑ έχει δημιουργήσει  τέτοιες συμπεριφορές, ωστόσο στα πλαίσια της κοινής μας προσπάθειας διαχείρισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της καθημερινότητας, θα πρέπει να συνταχθούμε όλοι και να συνδράμουμε την προσπάθεια της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου .  

Η υπηρεσία  έχει επανειλημμένα ενημερώσει για τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να μην δημιουργούνται σωροί στο δίκτυο.  

Παρακαλούμε για τα ακόλουθα:

Α) να επικοινωνείτε με την  υπηρεσία στην 5-ψηφια τηλεφωνική γραμμή  15601 , από τις 08:00 έως τις 14:30 προκειμένου να παραλαμβάνονται κατόπιν συνεννόησης οι ηλεκτρικές συσκευές. Να μην απορρίπτονται σε σωρούς.

Β) επίσης στο 15601 να επικοινωνούν οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα, προκειμένου να τους υποδειχθεί ο χώρος στον οποίο θα μπορούν να οδηγούν παλαιά στρώματα κλπ συναφή ξενοδοχειακά είδη (κλινοσκεπάσματα κλπ).

Γ) τα ογκώδη ( κλαδιά, παλιά έπιπλα κλπ) να οδηγούνται κατόπιν συνεννόησης  στο ΧΥΤΑ, (τηλ. 2661099701  – 2661047520) προκειμένου να γίνει η επεξεργασία τους 

Δ) απαραίτητα, τα απόβλητα από οικοδομικές εργασίες ( ΑΕΚΚ) να οδηγούνται στις μονάδες διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών , Κατασκευών και Κατεδαφίσεων που υπάρχουν στην Κέρκυρα.  Να μην απορρίπτονται ανεξέλεγκτα σε υπαίθριους χώρους ή μέσα σε κάδους.  Η ανάμιξή τους με οικιακά απορρίμματα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες στης συστοιχίας επεξεργασίας και δεματοποίησης στο ΧΥΤΑ , με αποτέλεσμα την διακοπή της αποκομιδής. 

Παρακαλούμε, κυρίως τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Κέρκυρας, να τηρήσουν τα παραπάνω, αφενός  διότι είναι υποχρέωσή τους, αφετέρου διότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη προκαλεί σημαντικότατη και άμεσα αναίτια αισθητική και περιβαλλοντική επιβάρυνση, έμμεσα βλάπτει τα συμφέροντά τους«.

πηγή: tornosnews.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση