Τσιαπάτα Ιταλικό σπιτικό ψωμί με λιαστή ντομάτα και δενδρολίβανο

  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 270m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 290m
Μια καλή συνταγή για τσιαπάτα Ιταλικό σπιτικό ψωμί με λιαστή ντομάτα και δενδρολίβανο. Ζυμώστε το δικό σας ψωμί, με γεύση λιαστής ντομάτας και δεντρολίβανου, ένας ιδανικός συνδυασμός. Απολαύστε το σκέτο, φρυγανισμένο ή με ότι σας κάνει κέφι! Ιδανικό για μικρά και νόστιμα σπιτικά σάντουιτσάκια!

Υλικά

  • 420 γρ. αλεύρι για όλα τις χρήσεις
  • 360 ml κρύο νερό
  • 2 κουτ. σούπας μαγιά στιγμής
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το μισό αλεύρι, τη μισή μαγιά, το δεντρολίβανο, το αλάτι και τη ζάχαρη

Βήμα 2

Ρίχνουμε το νερό, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 2-3 ώρες

Βήμα 3

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά και ζυμώνουμε

Βήμα 4

Η ζύμη μας θα πρέπει να ‘’κολλάει’’

Βήμα 5

Αφήνουμε να φουσκώσει σε αλευρωμένο μπολ για 1 ώρα και πιέζουμε τη ζύμη να φύγει ο αέρας

Βήμα 6

Αφήνουμε να φουσκώσει άλλη μια ώρα και τότε μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα, όπου ανοίγουμε τη ζύμη σε διαστάσεις 20 επί 25 εκατοστά και την κόβουμε στη μέση

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι με το σουρωτήρι

Βήμα 8

Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλες και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες ακόμη

Βήμα 9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά

Βήμα 10

Απολαύστε τη ζεστή σπιτική σας τσιαπάτα Ιταλικό ψωμί με λιαστές ντομάτες και δενδρολίβανο

πηγή: miam.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση