- Σερβίρεις : 10
- Χρόνος Προετοιμασίας : 270m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
- Έτοιμη σε : 290m
Υλικά
- 420 γρ. αλεύρι για όλα τις χρήσεις
- 360 ml κρύο νερό
- 2 κουτ. σούπας μαγιά στιγμής
- 60 γρ. λιαστές ντομάτες
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το μισό αλεύρι, τη μισή μαγιά, το δεντρολίβανο, το αλάτι και τη ζάχαρη
Βήμα 2
Ρίχνουμε το νερό, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 2-3 ώρες
Βήμα 3
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά και ζυμώνουμε
Βήμα 4
Η ζύμη μας θα πρέπει να ‘’κολλάει’’
Βήμα 5
Αφήνουμε να φουσκώσει σε αλευρωμένο μπολ για 1 ώρα και πιέζουμε τη ζύμη να φύγει ο αέρας
Βήμα 6
Αφήνουμε να φουσκώσει άλλη μια ώρα και τότε μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα, όπου ανοίγουμε τη ζύμη σε διαστάσεις 20 επί 25 εκατοστά και την κόβουμε στη μέση
Βήμα 7
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι με το σουρωτήρι
Βήμα 8
Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλες και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες ακόμη
Βήμα 9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά
Βήμα 10
Απολαύστε τη ζεστή σπιτική σας τσιαπάτα Ιταλικό ψωμί με λιαστές ντομάτες και δενδρολίβανο