Θεσσαλονίκη: 12χρονος κατέληξε από ανακοπή-Πνίγηκε καθώς έτρωγε

Θεσσαλονίκη: 12χρονος κατέληξε από ανακοπή-Πνίγηκε καθώς έτρωγε

Ένας δωδεκάχρονος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί σηκώθηκε στις 4 τα ξημερώματα για να φάει στο σπίτι του όταν ξαφνικά πνίγηκε από το φαγητό και έπαθε ανακοπή καρδιάς. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τους γονείς οι οποίοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ένα από τα οποία ήταν Κινητή Ιατρική Μονάδα.
«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου. «Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δωδεκάχρονος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της νεκροψίας- νεκροτομής.

Πηγή: ΕΡΤ3, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση