Ώρα της Γης: Σβήστε τα φώτα για εξήντα λεπτά

Ώρα της Γης: Σβήστε τα φώτα για εξήντα λεπτά

Ωρα της Γης απόψε για 13η συνεχόμενη χρονιά. Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30, και να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευαισθητοποίηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Βουλή συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2019

Η Βουλή των Ελλήνων, για άλλη μια χρονιά, ενώνει τη φωνή της με περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, λαμβάνοντας μέρος στη συμβολική περιβαλλοντική δράση Ώρα της Γης 2019, που διεξάγεται παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, απόψε, τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής θα σβήσουν για μία ώρα, από τις 20:30 ως τις 21:30, ως μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Η Βουλή των Ελλήνων δίνει το παράδειγμα, εδώ και χρόνια, συμμετέχοντας σε οικολογικές δράσεις και παρεμβαίνοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών της εγκαταστάσεων. Τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν μάλιστα από τα πρόσφατα έργα στο ιστορικό Μέγαρο της Βουλής -όπου καθημερινά διεξάγονται οι εργασίες της Βουλής και συντελούνται επισκέψεις πολιτών- αφορούν τη σημαντική μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 30%, αλλά και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 39%.

Η Βουλή έχει επίσης μειώσει δραστικά τη χρήση χαρτιού με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και ανακύκλωσης χαρτιού, το οποίο δίνεται στην Περιφέρεια Αττικής. Στο ίδιο πλαίσιο, εφαρμόζει την ανακύκλωση πλαστικών και μεταλλικών υλικών, μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών, πρόγραμμα που σχεδιάζεται να αναβαθμιστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο τη σύγχρονη, ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των ανακυκλώσιμων ειδών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

www.ert.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση