Γκρεϊχάουντ: Η ταχύτερη ράτσα σκύλων

Perierga.gr - Ο γρηγορότερος σκύλος στον κόσμο

Διαφορετικές ράτσες σκύλων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Άλλα ξεχωρίζουν για την εξυπνάδα τους, άλλα για τη φιλική τους διάθεση, άλλα για τις κυνηγετικές τους ιδιότητες, ωστόσο μια ράτσα είναι αυτή που κατέχει τον τίτλο του πιο γρήγορου σκύλου στον κόσμο.

Οι γρηγορότεροι σκύλοι στον κόσμο, είναι αυτή της ράτσας Γκρεϊχάουντ (Greyhound), που μπορεί να υπάρχουν στιγμές που βολεύονται στον καναπέ του σπιτιού του ιδιοκτήτη τους, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να μετατραπούν σε ένα… εκρηκτικό ζώο και να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι και 72 χλμ/ώρα.

Ο λόγος, ο οποίος βοηθά και κάνει αυτή τη ράτσα να τρέχει τόσο γρήγορα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δομή του σώματός τους. Το στενό, αεροδυναμικό κρανίο, τα πέλματα των ποδιών τους, που είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς, είναι μερικοί από τους λόγους που οι εν λόγω σκύλοι είναι οι πιο γρήγοροι. Ενώ παράλληλα, το «ανεστραμμένο σχήμα» του σώματός τους με το ανοιχτό στήθος και την πιο σφιχτή μέση, είναι δυο επιπλέον χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην ταχύτητά τους.

Εκτός από την εντυπωσιακή ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι γρηγορότεροι σκύλοι του κόσμου, υπερηφανεύονται και για την επιτάχυνσή τους. Συγκεκριμένα, μόνο ο γατόπαρδος και οι σκύλοι Γκρεϊχάουντ έχουν την ικανότητα να πιάνουν τα 60 χλμ/ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Οι Γκρεϊχάουντ είναι οι γρηγορότεροι σκύλοι της ευρύτερης ράτσας κυνηγόσκυλων (sight hounds), δεδομένου ότι η δουλειά που είχαν κατά το παρελθόν στο φυσικό περιβάλλον ήταν να εντοπίζουν τη λεία τους από μακριά και να τρέχουν καταπάνω της μέχρι να την «κατακτήσουν».

GD Star Rating
loading…

Αφήστε μια απάντηση