4ο WordCamp Athens

4ο WordCamp Athens

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το τεχνολογικό συνέδριο WordCamp Athens, το οποίο αποτελεί μία μεγάλη, ανοιχτή σε όλους γιορτή Τεχνολογίας της ελληνικής κοινότητας του WordPress. Φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 18-19 Μαΐου 2019.

Ένα WordCamp αφορά όλους όσοι ασχολούνται με το WordPress και το διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας τους. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη ή επαγγελματία που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και τις τεχνολογίες του διαδικτύου γενικότερα. Web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, φοιτητές σχολών πληροφορικής, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την τεχνολογική κοινότητα του διαδικτύου να συγκεντρωθεί για μια ημέρα σε έναν κοινό χώρο και να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, να γνωριστούν τα μέλη της μεταξύ τους καθώς και να επικοινωνήσουν με μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Τι είναι το WordCamp

Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress και του διαδικτύου γενικότερα, τα οποία διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου από τις τοπικές κοινότητες. Κάθε χρόνο διοργανώνονται περίπου 80 WordCamps ανά τον κόσμο.

Σε ένα WordCamp παρουσιάζονται διάφορα θέματα όπως: web development, web design, social media, ecommerce, blogging, content strategy, επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα.

Tα WordCamps είναι μη κερδοσκοπικά συνέδρια, διοργανώνονται εθελοντικά και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation, του επίσημου κοινωφελούς ιδρύματος που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

Το WordCamp Athens χρηματοδοτείται από:

  • από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του WordPress Foundation (global sponsors)
  • από χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (local sponsors) και
  • από τα έσοδα των εισιτηρίων του.
Στιγμιότυπο από το WordCamp Athens 2016

Ποιoς το διοργανώνει 

Το WordCamp Athens 2019  διοργανώνεται από εθελοντές του WordPress Greek Community απ’ όλη την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation.

Ομιλητές

Οι ομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν σε δύο παράλληλα tracks (αίθουσες) και ο κάθε παρευρισκόμενος έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει όποιο επιθυμεί ανά πάσα στιγμή.

Το 2016 και το 2017, το WordCamp Athens συγκέντρωσε συνολικά 1.200 συνέδρους από όλο τον κόσμο, που γνώρισαν νέους ανθρώπους και έμαθαν νέα πράγματα για το WordPress. Το εισιτήριο για το WordCamp Athens 2019 κοστίζει 25 ευρω και περιλαμβάνει παρακολούθηση όλων των ομιλιών του συνεδρίου, ελαφρύ γεύμα και άφθονο καφέ.

Τι είναι το  WordPress

Περίπου το 28% των websites που διαβάζει κανείς καθημερινά έχουν δημιουργηθεί με βάση το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα WordPress.

Το WordPress, ως ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου. Είναι, δηλαδή, ένα μέσον για να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος (site) ή ιστολόγιο (blog) με απλό τρόπο και να δημοσιεύει κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες. Το WordPress διατίθεται δωρεάν.

Στιγμιότυπο από το WordCamp Athens 2016

Βασικές αρχές, προσβασιμότητα, παροχές

Η ανοικτότητα της κοινότητας προς κάθε άνθρωπο και ο σεβασμός στη διαφορετικότητά του είναι μερικές από τις βασικές αρχές της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου καλοδεχούμενοι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή επιπέδου γνώσης και εμπειρίας.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στο συνέδριο, οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ ενώ οι ομιλίες καλύπτονται ζωντανά με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Εισιτήρια 

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ.

Το WordCamp Athens 2019 βρίσκεται ήδη σε στάδιο προετοιμασίας. Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για φωτογράφους και χορηγούς.

Όσοι εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν στη διοργάνωση του συνεδρίου είναι καλοδεχούμενοι!

 

 

Δείτε σε video τις συνεντεύξεις με τους διοργανωτές του WordCamp Athens 2016 και του WordCamp Athens 2017

#WCATH2019

 

 

www.ert.gr

Τζένη Χαραλαμπίδου