Πατέρας και γιος σκοτώνουν εν ψυχρώ απροστάτευτη αρκούδα με τα δύο μικρά της

Μάλιστα μετά το «κατόρθωμά» τους, οι δύο αντάλλαξαν επαίνους και προέβησαν σε σχετική χειρονομία.

Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που ένας πατέρας μαζί με το γιο του επιδίδονται σε παράνομο κυνήγι και σκοτώνουν μια μητέρα αρκούδα μαζί με τα δύο παιδιά της, ενώ βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη μέσα στη φωλιά τους.

Ο λόγος για τον Andrew και τον Owen Renner, ο οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών , μολονότι θεωρούσαν ότι μπορούσαν να τη γλιτώσουν μετά από αυτή την κτηνώδη ενέργεια.

Ωστόσο η κάμερα του Humane Society κατέγραψε καρέ καρέ την στιγμή της επίθεσης των δύο ανδθών εναντίον των ζώων, οι οποίοι έφεραν πυροβόλα όπλα, καθότι η αρκούδα μαζί με τα παιδιά της αποτελούσαν αντικείμενο επιστημονικής μελέτης από την Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ και από άλλους σχετικούς φορείς.

Στο βάρβαρο αυτό βίντεο φαίνονται ο 21χρονος Όουεν μαζί με τον 41χρονο Άντριου να ανοίγουν πυρ εντός της φωλιάς μέσα στο δέντρο τραυματίζοντας θανάσιμα τα προστατευόμενα ζώα. Μάλιστα μετά το «κατόρθωμά» τους, οι δύο αντάλλαξαν επαίνους και προέβησαν σε σχετική χειρονομία.

«Ποτέ τους δεν θα μπορέσουν να το συνδέσουν [το έγκλημα] με εμάς, δεν το νομίζω», φαίνεται να λέει ο Όουεν προτού ποζάρει για φωτογραφία μαζί με τον πατέρα του.

Μολονότι νόμιμο σε μερικές περιοχές της Αλάσκα, στο συγκεκριμένο μέρος της πολιτείας το κυνήγι αρκούδων είναι παράνομο, όπως σημειώνει το βίντεο.

Ο Άαρον Πίτερσον,  εισαγγελέας αρμόδιος για την υπόθεση, δήλωσε πως πρόκειται για την «πιο εξωφρενική υπόθεση παράνομου κυνηγιού μωρών αρκούδων που έχει περάσει ποτέ από αυτό το γραφείο».

Τελικά ο Άντριου καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκισης, ενώ ο Όουεν έλαβε ποινή 30 ημερών με αναστολή. ο καθένας επιβαρύνθηκε επίσης με πρόστιμο ύψους 1,800 δολαρίων, με τον πατέρα να πρέπει να πληρώσει επιπλέον 9.000 δολάρια. Επίσης του αφαιρέθηκαν οι κυνηγετικές άδειες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση