«Παραπληροφόρηση και Συμφωνία των Πρεσπών»- Εκδήλωση στο υπ. ΨΗΠΤΕ (video)

«Παραπληροφόρηση και Συμφωνία των Πρεσπών»- Εκδήλωση στο υπ. ΨΗΠΤΕ (video)

Στα θετικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Παραπληροφόρηση και Συμφωνία των Πρεσπών» ενώ παράλληλα άσκησαν κριτική στη ΝΔ για τη στάση της. Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επαναλαμβάνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, αλλά για τη Βόρεια Μακεδονία.

Στην «χαρτογράφηση» των fake news για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέθεσαν τη δική τους σκοπιά οι αρμόδιοι υπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά την εκδήλωση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι με τη συμφωνία προωθούνται διμερείς σχέσεις και υλοποιούνται σχέδια ανάπτυξης ενώ υποστήριξε ότι οι μόνοι που στέκονται απέναντι σε αυτό που πέτυχαν ο Τσίπρας και ο Ζάεφ είναι αυτοί που επένδυσαν στο διχασμό. «Ο δρόμος για την ειρήνη έχει ανοίξει. Τον άνοιξαν προοδευτικές κυβερνήσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι καμία δύναμη δεν ήθελε να λύσει το θέμα. Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση μίλησε για διαρκή έξαρση παραδοξολογίας που έριχνε νερό στο μύλο Ακροδεξιάς.

«Η πραγματικότητα φάνταζε όνειρο θερινής νύχτας και αυτό οφείλεται στο ότι καμία δύναμη δεν ήθελε να λύσει το θέμα, το άφηναν να ταλαιπωρεί τα Βαλκάνια, για να μη συγκρουστούν με στερεότυπα, με πρώτη την ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά το 1992», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση