Βουλή – Α’ κατοικία:  Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

Βουλή – Α’ κατοικία: Ονομαστική ψηφοφορία στις 12:30  

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την προστασία της Α΄ κατοικίας, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε σύνολο 231 παρόντων βουλευτών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκε ο βασικός κορμός της τροπολογίας, τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν και 4 δήλωσαν παρών.

Τα υπόλοιπα άρθρα, από 69-84 που αφορούν επιμέρους ρυθμίσεις για την προστασία της Α’ κατοικίας, 192 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 33 ΟΧΙ και 6 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ. Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή την καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών.»

Το όριο για τις επιχειρηματικές οφειλές μειώθηκε στις 100.000 από τις 130.000 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή αυτή σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για κρατική επιχορήγηση και να διασφαλιστεί η προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και να δοθεί το «πράσινο» φως για την αποπληρωμή του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών.

Για ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας ότι με την τροπολογία επιμερίζεται το κόστος ανάμεσα σε κράτος, τράπεζες και δανειολήπτες,

Περισσότεροι από 1.170.000 συμπολίτες μας θα ωφεληθούν από το επίδομα στέγης και το επίδομα «κόκκινου» δανείου τόνισε  η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στην παρέμβασή της στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Την Παρασκευή η ψήφιση της τροπολογίας για την πρώτη κατοικία – Μια αλλαγή στα επιχειρηματικά δάνεια (video)

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης
image}

Αφήστε μια απάντηση