Ρ. Δούρου: Τα απορρίματα μπορούν να γίνουν πηγή πλούτου (video)

Ρ. Δούρου: Τα απορρίματα μπορούν να γίνουν πηγή πλούτου (video)

«Η ανακύκλωση δεν μπορεί να είναι υπόθεση λίγων αλλά πολλών»,ανέφερε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην ομιλία της στην ημερίδα «Όσο Ζω Ανακυκλώνω – Όσο Ανακυκλώνω Ζω» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ο ΕΔΣΝΑ, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Απευθυνόμενη σε μαθητές, τους ζήτησε να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της αλλαγής.

Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μια μαθητική ημερίδα με ένα σπουδαίο αντικείμενο: την ανακύκλωση. «Δηλαδή τη νέα πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τα απορρίμματα πηγή πλούτου, θέσεων δουλειάς, πόρο ανάπτυξης». «Τη μόνη πολιτική που μπορεί να βάλει τέλος στην αναχρονιστική πρακτική της ταφής των σκουπιδιών. Να βάλει τέλος στις χωματερές. Να πάψει η πατρίδα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στο θάψιμο τεράστιου ποσοστού των απορριμμάτων της. Να πάψουμε δηλαδή να θάβουμε το μέλλον σας. Το μέλλον των παιδιών μας σήμερα, το μέλλον των αυριανών πολιτών», επισήμανε.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια για να εγκαθιδρύσουν μια νέα, οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση