«Μαφία των φυλακών»: Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο δικηγόροι

«Μαφία των φυλακών»: Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο δικηγόροι

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες το βράδυ ύστερα από εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Μάρτυρας – κλειδί φαίνεται πως οδήγησε στις συλλήψεις.

Οι δύο δικηγόροι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψή τους ήρθε μετά την κατάθεση μαρτύρων ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται την έρευνα, ανάμεσα στους οποίους είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας «μάρτυρας – κλειδί» που φέρεται να γνωρίζει πολλά για τις κινήσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και από τότε φέρονται να έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα. Ο συνήγορός του, Αλεξ. Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Παράλληλα, συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης. Πληροφορίες αναφέρουν πως αφορά την εκβίαση που καταγγείλει ο Αρ. Φλώρος ότι δεχόταν για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου και της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Νωρίτερα, ο Αρ. Φλώρος προχώρησε σε μαραθώνια κατάθεση ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa επανέλαβε μεταξύ άλλων όσα έχει πει και στο παρελθόν για το ότι έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Στις δικαστικές αρχές οδηγούνται σήμερα δύο δικηγόροι για συμμετοχή στη μαφία του Κορυδαλλού

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση