Λονδίνο-Σίδνεϊ σε 1 ώρα υπόσχεται η SpaceX!

Perierga.gr - Λονδίνο-Σίδνεϊ σε 1 ώρα υπόσχεται η SpaceX!

Οι εντυπωσιακές τεχνολογίες και η χρήση τους σε καθημερινή βάση θα μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο  και τη ζωή μας καλύτερη. Ο Elon Musk επιχειρηματίας, υπέρμαχος της τεχνολογίας, επικεφαλής της SpaceX και συνιδρυτής της Tesla, έχει θέσει στο επίκεντρο της προσοχής τα διαστημικά ταξίδια.

Η SpaceX, έχει προβεί σε μια σειρά επιτυχημένων εκτοξεύσεων στο διάστημα, τοποθετώντας το διαστημικό ταξίδι στο προσκήνιο της έρευνας και της εξερεύνησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εταιρεία επικεντρώνονται στις «προτάσεις» της UBS, μιας ελβετικής εταιρείας επενδύσεων, που πιστεύει ότι οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα γίνουν παρελθόν χάρη στον πύραυλο Starship, που θα πραγματοποιήσει τα πρώτα ταξίδια το 2023. Ο Myles Walton, οικονομικός αναλυτής της UBS, δηλώνει: «Αν κάποτε η εκμετάλλευση του διαστήματος για την επίτευξη ταξιδιών άνηκε στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, σήμερα πιστεύουμε ότι θα γίνει  μια μεγάλη αγορά».

Ενώ το Starship έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι και στον Άρη, οι ιθύνοντες της UBS εικάζουν ότι η μεγαλύτερη και καλύτερη δυνατότητα που προσφέρει ο πύραυλος έγκειται στην αντικατάσταση ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων στη Γη. Μέχρι το 2030, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θα μπορούν να εκτελούν το σημερινό μακρινό ταξίδι 20 ωρών που συνδέει το Λονδίνο με το Σίδνεϊ σε λιγότερο από μια ώρα χρησιμοποιώντας το διάστημα.

Το Starship έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μόνο 100 επιβάτες, οπότε οι ολιγόωρες αυτές πτήσεις ανάμεσα σε μακρινούς προορισμούς, πιθανότατα θα είναι προσβάσιμες μόνο στους πλούσιους.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της UBS και της SpaceX στρέφεται και στο διαστημικό τουρισμό στον Άρη – που αποτελεί έναν ιδιαίτερα επικερδή τομέα – στον οποίο πάλι θα συμβάλλει ο πύραυλος Starship και οι απίστευτες δυνατότητες που προσφέρει.

Perierga.gr - Λονδίνο-Σίδνεϊ σε 1 ώρα υπόσχεται η SpaceX!

GD Star Rating
loading…

Αφήστε μια απάντηση