WhatsApp: Δοκιμάζει αντίστροφη αναζήτηση εικόνων, και browser εντός της εφαρμογής

Techblog.gr

Το WhatsApp, όπως και πολλές άλλες εφαρμογές, δοκιμάζει διαρκώς νέες δυνατότητες μέσω ενός ειδικού beta προγράμματος, πριν τις διαθέσει σε όλους τους χρήστες. Αυτή την περίοδο, η θυγατρική του Facebook δοκιμάζει δύο νέα χαρακτηριστικά, ένα πρόγραμμα περιήγησης εντός της εφαρμογής και την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων.

Όπως είναι ξεκάθαρο από το όνομά του, το πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής μας επιτρέπει να ανοίξουμε ιστοσελίδες απευθείας μέσα από το WhatsApp. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την εφαρμογή συνομιλιών για να επισκεφτούμε κάποιον συνδέσμους. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν μπορούμε να τραβήξετε στιγμιότυπα ή να κάνουμε εγγραφή της οθόνης όταν χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης μας ειδοποιεί όταν προσπαθούμε να ανοίξουμε μία ιστοσελίδα που μπορεί να είναι επιβλαβής. Σύμφωνα με το WABetaInfo, το Facebook και το WhatsApp δεν έχουν πρόσβαση στο ιστορικό μας, ούτε μπορούν να δουν τις σελίδες που επισκεπτόμαστε, διότι η πλοήγηση μέσω του in-app browser είναι απολύτως ανώνυμη. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους φοβούνται για τα προσωπικά τους δεδομένα.

Όσον αφορά την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων, η συγκεκριμένη λειτουργία μας επιτρέπει να ανεβάσουμε την εικόνα που λάβαμε σε μια συνομιλία στο Google, και να δούμε τα αποτελέσματα της στον ιστό. Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο WhatsApp θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη σε χώρες όπως η Ινδία, όπου η πλατφόρμα χρησιμοποιείται ευρέως για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα μόνο για τους χρήστες της beta εφαρμογής για Android. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το αν και το πότε θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος