Nokia 5.1: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 9 Pie

Techblog.gr

Οι κάτοχοι ενός Nokia 5.1 πρέπει να αρχίζουν να προετοιμάζουν τα smartphones τους, διότι το Android 9 Pie άρχισε να γίνεται σταδιακά διαθέσιμο στις συσκευές αυτές. Ο Juho Sarvikas, διευθυντής προϊόντων της HMD της φινλανδικής εταιρεία πίσω από τα τηλέφωνα Nokia, ανακοίνωσε στο Twitter την επερχόμενη ενημέρωση.

Προς στιγμήν δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιος χρήστης ότι έχει πάρει την ενημέρωση. Οπότε, κατα πάσα πιθανότητα το Android 9 Pie για το Nokia 5.1 βρίσκεται στα πρώτα στάδια της σταδιακής κυκλοφορίας του, και κι από ότι φαίνεται η εταιρεία δεν το διανέμει βάση τοποθεσίας. Αν είστε κάτοχος ενός Nokia 5.1 τότε ελέγξτε χειροκίνητα για ενημερώσεις, και προετοιμαστειτε για 1GB+ download.

Η ενημέρωση του Android 9 Pie φέρνει αρκετές αλλαγές και χαρακτηριστικά στο Nokia 5.1. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα Android One smartphone. Οι κύριες αλλαγές αφορούν την ολοκαίνουργια επιλογή πλοήγησης με χειρονομίες, πολλές τροποποιήσεις στο περιβάλλον χρήστη, βελτιώσεις στις ειδοποίησης, πλήρη “ανακαίνιση” των ρυθμίσεων, και βελτιστοποίηση της χρηστικότητας.

Σύμφωνα με τα πλάνα της HMD, για το πότε θα κυκλοφορήσει το Android 9 Pie στις συσκευές της Nokia, η μόνη που έχει απομείνει για το πρώτο τρίμηνο του 2019 είναι το Nokia 2.1. Ύστερα από αυτό, θα περιμένουμε τις αρχές του 2ου τριμήνου, όπου και θα λάβουν τη σχετική αναβάθμιση τα Nokia 1 και 3.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος