Παράνομα διπλώματα – Ομολόγησαν τη συμμετοχή τους οι περισσότεροι κατηγορούμενοι (video)

Παράνομα διπλώματα – Ομολόγησαν τη συμμετοχή τους οι περισσότεροι κατηγορούμενοι (video)

Βιοποριστικούς λόγους επικαλέστηκαν στις απολογίες τους οι υπάλληλοι της διεύθυνσης Μεταφορών που είχαν στήσει φάμπρικα με χορήγηση διπλωμάτων σε υποψήφιους οδηγούς. Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι το δημόσιο δεν ζημιώθηκε. Ωστόσο, η παράνομη δράση τους αποκαλύπτεται στους διαλόγους που βλέπουν τη δημοσιότητα.

Απολογούνται οι εννέα για τα πλαστά διπλώματα (video)

Στις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, οι περισσότεροι από τους εννέα κατηγορούμενους που εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομων διπλωμάτων οδήγησης ομολόγησαν τη συμμετοχή τους. Οι μεταξύ τους διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικοί.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Κατηγορούμενη υπάλληλος: Τι να του πω από παράβολα; Δεν του έχεις πει λεφτά.

Κατηγορούμενος ιδιοκτήτης: 180 ευρώ είναι, πόσο χρονών είναι;

Κατηγορούμενη: 82

Κατηγορούμενος ιδιοκτήτης: Σκατά. Είναι 250 ευρώ.

Κατηγορούμενη: Ναι ε; θα πας εσύ στους γιατρούς.

Ιδιοκτήτης. Γεια, γεια, γεια, ναι…

Σε άλλο διάλογο μεταξύ ηλικιωμένου που ήθελε να ανανεώσει το δίπλωμα και ιδιοκτήτη σχολής οδηγών:

Άγνωστος: Εγώ είμαι 90 χρονών. Πάω στο καφενείο. Πάω στις βόλτες μου. Είναι εντάξει όλα. Λοιπόν άκουσε να δεις. Εγώ λέω τι πρέπει να δώσω να μου φέρουν το δίπλωμα να μην πάω να τρέχω εγώ τώρα πάνω στο Υπουργείο. Να τρέχω στους γιατρούς.

Κατηγορούμενος ιδιοκτήτης σχολής: Λοιπόν βγάλε 6 φωτογραφίες διαβατηρίου έγχρωμες, φωτοτυπία την ταυτότητα και το δίπλωμα και το ΑΜΚΑ.

Ο συνήγορος ιδιοκτήτη σχολής οδήγησης Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε: «Στο πρόσωπο του εντολέως μου δεν συντρέχουν οι δικονομικές προϋποθέσεις ώστε να διαταχθεί προσωρινή κράτηση»

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στο κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της διεύθυνσης που εμπλέκονται, επικαλέστηκαν λόγους βιοπορισμού και φέρεται να υποστήριξαν ότι η έκδοση διπλωμάτων οδήγησης χωρίς όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις ήταν πάγια πρακτική ετών.

Ο Σπύρος Μουζακίτης, συνήγορος υπαλλήλου Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα είπε: «Η υπόθεση δεν είναι όπως έχει παρουσιαστεί…δεν έχει αυτή η διόγκωση και δεν έχει υποστεί βλάβη το ελληνικό δημόσιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από 4 ανώνυμες καταγγελίες, η πρώτη έγινε τον Ιούλιο του 2018.

Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε η ΕΡΤ, φαίνεται ειδική κρύπτη που είχε στο μπάνιο του σπιτιού του στον Άλιμο ο ένας από τους 2 κατηγορούμενους ιδιοκτήτες σχολής οδηγών. Στην ειδική κρύπτη οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 40.000 ευρώ, ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις και 2 ακριβά ρολόγια.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση κατά περίπτωση.

Πηγή:ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση