Εργολαβία στη φύλαξη και εθελούσια έξοδος προβληματίζουν τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Εργολαβία στη φύλαξη και εθελούσια έξοδος προβληματίζουν τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Την αντίθεσή της εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει σε παραχώρηση του έργου της φύλαξης σε εργολάβους. Παράλληλα επανέρχεται στο θέμα που έχει ανοίξει με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Όπως αναφέρει για σχετική απόφαση που έλαβε η διευρυμένη εκτελεστική της επιτροπή: «Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε η αντίθεση όλων σε αυτή την εξέλιξη και απαιτούμε από τη διοίκηση να σταματήσει σχεδιασμούς που διακυβεύουν τόσο το μέλλον των εργαζομένων όσο και του Ομίλου.

Τη θέση μας αυτή την εκφράσαμε και στη συνάντηση που πραγματοποίησε στη συνέχεια η διαπραγματευτική με εκπροσώπους της διοίκησης, όπου και ζητήθηκε η μη παραχώρηση του έργου της φύλαξης σε εργολάβους αλλά και να σταματήσει ο εκφοβισμός των συναδέλφων προκειμένου να κάνουν χρήση της “εθελούσιας”.

Παράλληλα η διευρυμένη εκτελεστική της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε: Να ζητήσει αναλυτικά από τη διοίκηση όλα τα στοιχεία που αφορούν το έργο της φύλαξης. Να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για νομική προσβολή της απόφασης και πιθανή προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας. Τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, προκειμένου να αποτιμήσει τις εξελίξεις και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και τρόπους αντίδρασης».

Σχετική είδηση: Σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση