Χατζηδάκης: Θα συνεχίσουμε την αναλογία 1 προς 5 σε προσλήψεις- συνταξιοδοτήσεις (audio)

Χατζηδάκης: Θα συνεχίσουμε την αναλογία 1 προς 5 σε προσλήψεις- συνταξιοδοτήσεις (audio)

Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τίποτα, είναι μια θετική εξέλιξη μέσα όμως σε ένα γκρίζο φόντο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στην χθεσινή έξοδο στις αγορές. Θετική εξέλιξη γιατί η χώρα βγήκε στις αγορές, με το υψηλότερο επιτόκιο της Ευρωζώνης -και αυτό είναι κομμάτι του γκρίζου φόντου-, όπως και το ότι ο κόσμος υποφέρει με τους υψηλούς φόρους.

Σε ερώτηση για το ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτιμούσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι » δεν θυμάται κάτι τέτοιο και δεν είναι δυνατόν να θυμάται όλες τις δηλώσεις» -όπως είπε χαρακτηριστικά-, σημειώνοντας ωστόσο, ότι θυμάται τις δικές του δηλώσεις και ότι ο ίδιος δεν έχει πει τέτοιο πράγμα.

Ερωτηθείς για τα της οικονομίας και το πως μπορούν να μειωθούν τα πλεονάσματα ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, αλλά μειώσεις φόρων μπορούμε να κάνουμε αμέσως, τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ, διότι θα μειώσουμε ισόποσα τις δαπάνες. Και εννοώ -πρόσθεσε- ότι η ΝΔ δεν θα κάνει προσλήψεις- συνταξιοδοτήσεις σε αναλογία 1 προς 1 -όπως θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά θα συνεχίσουμε το 1 προς 5, επομένως μόνο από αυτό θα έχουμε μια σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά και την απόφαση της Δικαιοσύνης που αναμένεται για το θέμα ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση