Εργασιακός μεσαίωνας σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ (video)

Εργασιακός μεσαίωνας σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ (video)

Με εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε σε καταστήματα της αλυσίδας διευθυντικό στέλεχος απαριθμούσε πολλούς λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης οφείλουν όταν βρίσκονται στον εργασιακό χώρο να είναι με το χαμόγελο στα χείλη.

Το σημείωμα έγραφε μεταξύ άλλων :

Θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 ευρώ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

Με το ίδιο σημείωμα οι εργαζόμενοι μάλιστα ενημερώθηκαν ότι μέσα στο μήνα μυστικός επισκέπτης θα αξιολογήσει το κατά πόσον ανταποκρίνονται χαμογελαστά στα καθήκοντά τους.

Το υπουργείο Εργασίας αντέδρασε δια του υφυπουργού Κώστα Μπάρκα, που χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κοινοποίηση προς τους εργαζόμενους, απαράδεκτη κίνηση και εξήγγειλε ενέργειες ελέγχου μέσω του ΣΕΠΕ(Επιθεωρητές Εργασίας).

Από την πλευρά της η επιχείρηση δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του κειμένου το χαρακτηρίζει ωστόσο μεμονωμένο περιστατικό.

Η ανακοίνωση της επιχείρησης έχει ως εξής :

Ανακοίνωση My Market

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10.700 εργαζομένων της εταιρείας. Οι άνθρωποι μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα – και μετά από την συγχώνευση με τη Βερόπουλος – ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε.

Την ίδια ώρα 52 Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα, ζητούν με επιστολή τους προς το Υπουργείο Εργασίας την υποχρεωτική θεσμοθέτηση κάρτας εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς  αναφέροντας ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για πλασματικές μειώσεις ωρών εργασίας αλλά και μη δήλωση υπερωριών.

Ρεπορτάζ : Ηλίας Κούκος , Κατερίνα Γράβου

 

 

 

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης
image}

Αφήστε μια απάντηση