Δίωξη σε βάρος 20 προσώπων για την τραγωδία στο Μάτι – Πολιτική αντιπαράθεση (video)

Δίωξη σε βάρος 20 προσώπων για την τραγωδία στο Μάτι – Πολιτική αντιπαράθεση (video)

Στην απαγγελία κατηγοριών για πλημμελήματα σε βάρος 20 προσώπων κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Οι διώξεις αναζωπυρώνουν την πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ. Την παραίτηση της Ρένας Δούρου έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά.

Τη θλίψη της για τα θύματα εξέφρασε η περιφερειάρχης Αττικής και υποστήριξε πως οι υπηρεσίες έπραξαν το καθήκον τους. Οι αρμόδιες αρχές θα εξετάσουν αν υπάρχει παράλειψη ή αμέλεια, δηλώνει η Ρένα Δούρου: «H Δικαιοσύνη είναι ακριβή στο χρόνο, οι αθώοι θα πρέπει να περιμένουν».

Αντιπαράθεση έχει προκληθεί μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για τη φωτιά στο Μάτι, με στελέχη της ΝΔ να λένε πως, σε πολιτικό επίπεδο, για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί όσοι είχαν την ευθύνη.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη τονίζει πως η κα Δούρου όφειλε να είχε παραιτηθεί αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, προσθέτοντας πως, από τη στιγμή που δεν το έκανε, τότε όφειλε να παραιτηθεί αμέσως μετά την παραπομπή της στη Δικαιοσύνη ως μία από τους υπευθύνους για την τραγωδία στο Μάτι.

«Η ΝΔ δεν ζητάει σήμερα την παραίτηση της κ. Δούρου. Θα την οδηγήσουν σε παραίτηση οι πολίτες σε 81 μέρες, στις 26 Μαΐου, οριστικά και αμετάκλητα» καταλήγει στη δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη.

Την παραίτηση της Ρένας Δούρου ζήτησε από το Μάτι η Φώφη Γεννηματά.

Δεν μπορούν να δημιουργηθούν εντυπώσεις από την αντιπολίτευση, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Λίνα Μπεθάνη
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου
image}

Αφήστε μια απάντηση