«Πόλεμος» Ρουμελιώτη – ΤτΕ και στο βάθος απομάκρυνση

Ο πόλεμος της Τράπεζας της Ελλάδος με τον υπό απομάκρυνση πρόεδρο της Attica Bank, Τάκη Ρουμελιώτη συνεχίζεται. Ο κ. Ρουμελιώτης επέλεξε να μην πάει τη Δευτέρα να δώσει εξηγήσεις στην ΤτΕ για τις δυσλειτουργίες στην τράπεζα με αφορμή και το επεισόδιο που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θ. Πανταλάκη. Αντ’ αυτού έστειλε επιστολή προς την κεντρική τράπεζα ενώ εμφανίστηκε και στην ΕΡΤ για να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Στο νέο εξώδικο που στο διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος Σ. Παντελιά, επικρίνει το στέλεχος της ΤτΕ γιατί αρνήθηκε να του παραδώσει τα έγγραφα, στα οποία βασίστηκε η αόριστη -σύμφωνα με την ηγεσία της Attica Bank- κλήση του Π. Ρουμελιώτη σε ακρόαση.

Στην επιστολή του, το στέλεχος της ΤτΕ είχε πει στον κ. Ρουμελιώτη ότι η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την ΕΚΤ, και μετά θα σταλεί για εξέταση το θέμα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του, στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, ο κ. Παντελιάς εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση των επίμαχων εγγράφων -παρότι ζητήθηκαν εγγράφως με εξώδικο-, που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέο εξώδικο, για να του δοθούν τα στοιχεία που τον αφορούν, διαφορετικά η όλη διαδικασία κλήσης του σε ακρόαση θα καταστεί απολύτως άκυρη, διαμηνύουν από την Attica Bank.

Εξάλλου ο κ. Ρουμελιώτης καλεί τον κ. Παντελιά να αποστείλει και προς την ΕΚΤ και προς τα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων όλα τα έγγραφα που σκοπίμως αποκρύπτει,σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica Bank. Στόχος, τα μέλη και των δύο θεσμικών οργάνων να διαμορφώσουν κρίση για όλα τα γεγονότα.

Με την πλευρά Ρουμελιώτη να θέτει ένα ακόμη ερώτημα: Αν ευθύνεται ο ίδιος για το γεγονός ότι αποκάλυψε τις επισφάλειες της Attica Bank, όπως του Ομίλου Καλογρίτσα κ.α., όπως και τις μεταβιβάσεις των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ξένο fund, ή αν ευθύνονται τα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας που δημιούργησαν τα ακανθώδη αυτά προβλήματα και εξέθεσαν την τράπεζα σε κινδύνους.

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνιζαν ωστόσο τα εξής:

1. Οταν ο κ. Ρουμελιώτης υπέγραφε, μαζί με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο για όλα τα δάνεια, και του κ. Καλογρίτσα, που βρισκόταν; Δεν έχει και ο ίδιος ευθύνη για την υπογραφή του;

2. Ο κ. Ρουμελιώτης είχε τη δυνατότητα να πάει στην ΤτΕ και να υποστηρίξει τις θέσεις του. Επέλεξε να αποφύγει τη διαδικασία.

3. Η ΤΤε είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον SSM και θα υπάρξουν εξελίξεις.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η αποχώρηση του κ. Ρουμελιώτη από την προεδρία της Attica Bank και η άμεση αντικατάστασή του.

Αφήστε μια απάντηση