Στουρνάρας κατά Πολάκη: Μη κανονικό να καλείς τον κεντρικό τραπεζίτη και να τον ηχογραφείς

«Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία. Αυτό το τηλεφώνημα παραβίασε τον ποινικό κώδικα, την κοινή λογική και κάθε άρθρο της συνθήκης που διασφαλίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την υπόθεση με το τηλεφώνημα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υπογράμμισε ότι το δικό του καθήκον είναι να προστατεύει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και γι’ αυτό κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει εκστρατεία εναντίον του περιορίστηκε να δηλώσει πως αφήνει στο λαό και στη δικαιοσύνη να αξιολογήσει τις όποιες κινήσεις.

«Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να κάνω το καθήκον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι ο ίδιος «έχει σαφή ευθύνη και αυτό αναγράφεται στο καταστατικό της Τράπεζας» και ότι κάνει «αυτό που υπαγορεύει η κοινή λογική και η νομοθεσία. Υπάρχει μια επίθεση στους κεντρικούς τραπεζίτες από πολλές πλευρές. Πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, για να εξασφαλίζουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Αφήστε μια απάντηση