Έντονη δραστηριότητα από το ΚΕΘΕΑ

Έντονη δραστηριότητα από το ΚΕΘΕΑ

Με εκδηλώσεις αλλά και με συνέντευξη Τύπου το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει τις δράσεις του μέσα στις επόμενες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ημερίδα με θέμα «Τα Δικαστήρια Θεραπείας από τα Ναρκωτικά (ΔΘΝ): Η θεραπεία του εξαρτημένου από τα ναρκωτικά δράστη», συνδιοργανώνουν το ΚΕΘΕΑ, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΚΕΘΕΑ: «Ειδικοί και δικαστικοί λειτουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν τη λειτουργιά των Δικαστηρίων Θεραπείας από τα Ναρκωτικά και τις προοπτικές δημιουργίας τους και στην Ελλάδα. Τα Δικαστήρια Θεραπείας από τα Ναρκωτικά, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, παρέχουν υπηρεσίες θεραπείας σε συνδυασμό με τη δικαστική εποπτεία. Πρόκειται για ένα μοντέλο ποινικής αντιμετώπισης που μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο τη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία του δράστη και να συμβάλει στην επανένταξή του, αλλά και να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, αντιμετωπίζοντας τα βασικά αίτια της εξάρτησης και της παραβατικότητας. Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις», στο οποίο συμπράττουν οι 3 φορείς που διοργανώνουν την επιστημονική αυτή συνάντηση.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Κωνσταντόπουλος (αιθ. 112) της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (Κτίριο: Αμφιθέατρο ΝΟΕ, 1ος όροφος), με ώρα έναρξης τις 16:30.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από αγγλικά σε ελληνικά».

Επίσης το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) για το 2018 την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, στις 13.00 στην αίθουσα συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην οδό Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.

Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη των προγραμμάτων ιατρικής χρήσης κάνναβης, ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς, τις νέες τάσεις στην παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών σε όλο τον κόσμο, τις παγκόσμιες ανισότητες στην πρόσβαση ασθενών σε ναρκωτικά φάρμακα, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ως αναπόσπαστο συστατικό του τρόπου αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών

Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι Γ. Μπαρδάνης, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, και Β. Γκιτάκος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ν. Κωνσταντάρας, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.

 

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση