MWC 2019: Το Lenovo Z6 Pro θα καταγράφει ολογραφικά Ηyper Video και θα υποστηρίζει 5G

Ο αντιπρόεδρος της Lenovo Phone, Edward Chang, παρουσίασε το νέο flagship της εταιρείας, το Lenovo Z6 Pro. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Chang το νέο κινητό της Lenovo θα υποστηρίζει 5G και θα μπορεί να κάνει εγγραφή και αναπαραγωγή ultra-high-bitrate Hyper Video περιεχομένου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lenovo ασχολείται με την 5G τεχνολογία. Τον Αύγουστο που μας πέρασε η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι επόμενη συσκευή της θα είναι “το πρώτο 5G τηλέφωνο στον κόσμο”. Ωστόσο, η Lenovo έσπευσε να εξαφανίσει τη συγκεκριμένη δήλωση από το ίντερνετ, διότι τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε το Motorola Moto Z3, το οποίο δεν υποστηρίζει 5G, εκτός κι αν ο κάτοχος πληρώσει για το ειδικό module που δίνει στη συσκευή τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο smartphone είναι ότι εν μέρη ανήκει στη Lenovo, κι αυτό διότι η εταιρεία εξαγόρασε τη Motorola το 2014.

Στην MWC 2019, ο Edward Chang ανέφερε ότι η Lenovo ασχολείται εντατικά με τις hyper-video συσκευές, χωρίς όμως να εξηγήσει τι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία. Το μόνο που σχολίασε ήταν ότι για να ανέβει στο διαδίκτυο ένα “hyper-video” των 10+ GB θα απαιτείται οπωσδήποτε σύνδεση σε 5G δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Edward Chang, το Lenovo Z6 Pro θα είναι εξοπλισμένο με μία κάμερα που μπορεί να καταγράφει βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Η Hyper Video κάμερα του Lenovo Z6 Pro, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη βίντεο με 8K ανάλυση, τα οποία θα είναι άριστη πηγή για την δημιουργία ολογραμμάτων. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η ίδια η κάμερα θα μπορεί να πραγματοποιεί απευθείας ολογραφικές εγγραφές, χωρίς όμως να αποκαλύψει πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία, ούτε για τους πόρους που θα απαιτούνται για την εκτέλεση της συγκεκριμένης εγγραφής. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Snapdragon 855 που χρησιμοποιεί η Lenovo στις συσκευές της μπορούν να καταγράφουν βίντεο από δύο κάμερες ταυτόχρονα και μπορούν να αποθηκεύουν τα δεδομένα σε ένα ενιαίο αρχείο HEVC.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο Edward Chang, η Hyper Video κάμερα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Lenovo Z6 Pro, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Κινέζικη αγορά τον Ιούνιο.

Πηγή

The post MWC 2019: Το Lenovo Z6 Pro θα καταγράφει ολογραφικά Ηyper Video και θα υποστηρίζει 5G appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Χάρης Αναγνωστόπουλος