4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς»

4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς»

Με εντυπωσιακό πρόγραμμα, εκπροσώπους από 24 χώρες, 500 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο, 95 θεματικές ενότητες, 2.500 συνέδρους και πάνω από 200 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αρχίζει σήμερα τις εργασίες του το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου θα δώσει το παρών η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Την ανάγκη να υπάρξει κοινωνική συνοχή για να ενισχυθούν οι επενδύσεις και να υπάρξει ανάπτυξη, τόνισε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Προσέθεσε ότι μετά από δέκα δύσκολα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα βίωσε κρίση σε όλα τα επίπεδα -πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, αξιών, παραγωγικού μοντέλου- με δραματικές συνέπειες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα μέρα και πρέπει να τεθούν από κοινού στρατηγικοί στόχοι.

Το στίγμα του για την επόμενη μέρα της Ευρώπης, έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Οι διαχωριστικές γραμμές, δεξιός, κεντρώος, αριστερός, είναι ξεπερασμένες στο πλαίσιο των ευρωεκλογών κι εγώ θέλω να εκφράσω τον μέσο Έλληνα- Ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει, θέλει να αναπτυχθεί, θέλει να μεγαλουργήσει, θέλει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, θέλει ασφάλεια μέσα σε μία μεγάλη και δυνατή Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σχολιάζοντας την άνοδο των λαϊκιστών και ευρωσκεπτικιστών στην ΕΕ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «το φαινόμενο αυτό, το οποίο βρήκε έδαφος λόγω των πολιτικών λιτότητας στην Ευρωζώνη και του μεταναστευτικού, αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «στόχος όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας πρέπει να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Σχετική είδησηΑρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου
image}

Αφήστε μια απάντηση