Υπόθεση Novartis: Στους εισαγγελείς Διαφθοράς το πρώτο πόρισμα

Ποινικές εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis σηματοδοτεί το πρώτο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που βρίσκεται στα χέρια των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα αριθμεί περί τις  3.000 σελίδες και καλύπτει ένα μόνο μέρος από το σκέλος της υπόθεσης, σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων για την περίοδο από το 2006 έως το 2014 με τα περισσότερα ωστόσο από αυτά να αφορούν την διετία 2012-2014. Τα ελεγχόμενα σκευάσματα ανήκουν στα ιδιαίτερα ακριβά, με κόστος που ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ, για καρκινοπαθείς ή για ασθενείς με σοβαρά θέματα όρασης.

Τα ευρήματα των ελεγκτών αφού μελετηθούν από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς θα δρομολογήσουν τις επόμενες τους κινήσεις που όπως αναμένεται θα φέρουν ενώπιον τους για εξηγήσεις συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία οι Εισαγγελείς έχουν ενδείξεις είναι και ορισμένοι πολιτικοί, από τους δέκα ερευνώμενους χωρίς ωστόσο να διαρρέουν πληροφορίες ούτε για τον αριθμό των προσώπων αυτών. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός αυτό σημαίνει ότι για όσα πρόσωπα προκύπτουν ενδείξεις θα κληθούν για εξηγήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Παράλληλα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως για κάποιους από τους ερευνώμενους πολιτικούς, η παράδοση του επίμαχου πορίσματος των Ελεγκτών θα αποτελέσει και το τέλος της όλης διαδικασίας ελέγχου τους καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους και έτσι αναμένε

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση