Συναντήσεις Μητσοτάκη με Μεντβέντεφ – Λαβρόφ: «Υπάρχει ειλικρινής σχέση μεταξύ των δυο λαών» (video)

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Μεντβέντεφ – Λαβρόφ: «Υπάρχει ειλικρινής σχέση μεταξύ των δυο λαών» (video)

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ,  τον πρόεδρο της Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στη Μόσχα.

«Στην Ελλάδα και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του στη Μόσχα.

Το πρωί, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση – διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Σεργκέι Λαβρόφ τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθηνών όπως και διεθνή θέματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «αναλυτικά συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές των ρωσο-ελληνικών σχέσεων» αναφέρει η ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι « υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα».

Με την ολοκλήρωση των επαφών του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ.Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Δήλωση του προέδρου της ΝΔ μετά τις συναντήσεις του με Ρώσους αξιωματούχους 

Μετά το πέρας των συναντήσεών του με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε δήλωσή του τη σημασία που έχουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στο πλαίσιο των διεθνών επαφών που αναπτύσσει η χώρα μας προς όφελός της, καθώς και ότι παρά το γεγονός ότι ανήκουμε «αναπόσπαστα στο δυτικό σύστημα ασφάλειας και αξιών», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Ρεπορτάζ Γ. Τρουπής), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για ρωσικές επενδύσεις σε τουρισμό, ενέργεια, ακίνητα (video)

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης
image}

Αφήστε μια απάντηση