Πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Αμπελόκηπους στις 7 & 14 Μαρτίου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Αμπελόκηπους στις 7 & 14 Μαρτίου

Δύο πολύ σπουδαίες εκδηλώσεις διοργανώνει η Κινηματογραφική ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Επειδή αναμένεται κοσμοσυρροή, σας παρακαλούμε να εξασφαλίσετε σύντομα την πρόσκλησή σας για την συναυλία (είσοδος μόνο με πρόσκληση) επικοινωνώντας άμεσα με τα τηλέφωνα 6944623306, 6944738640, 6948982257

Επίσης, για την εξαιρετική θεατρική παράσταση, είτε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κρατήσουμε θέση, είτε ελάτε τουλάχιστον μισή ώρα πριν για να βρείτε να καθίσετε. Είσοδος ελεύθερη».

Πέμπτη 7 Μάρτη, 9μμ

ένα μοναδικό LIVE με τον REMY CAVAT και τους LES ENFANTES DE PIGALLE, την Γαλλική μπάντα της Αθήνας .

«Les Enfants de Pigalle» είναι η γαλλική μπάντα της Αθήνας, μια ιδέα του Γάλλου τραγουδιστή Remi CAVAT , που ήρθε στην Ελλάδα το 2008 και κατάλαβε την αγάπη των Ελλήνων τόσο για την γαλλική μουσική, όσο και για την γαλλική κουλτούρα.

Το πρόγραμμά τους είναι χορευτικό και περιλαμβάνει μουσική από τα 60’s μέχρι και σήμερα σε ρυθμούς rock’n roll και swing. Από την Brigitte Bardot, τους Joe Dassin, Serge Gainsbourg, ZAZ. Rémi CAVAT: φωνή κιθάρα,Μένιος Γούναρης: πλήκτρα, Μάνος Αναγνωστοπουλος: μπάσο

Βαγγέλης Μπαλούσης: ντραμς

Λάκωνος 9, Πάρκο ΚΑΠΑΨ – Είσοδος με προσκλήσεις

Πέμπτη 14 Μάρτη, 8.30μμ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, με ελεύθερη είσοδο, «Lebensraum – Ζωτικός Χώρος» το έργο του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Σήφη Πολυζωίδη, με τη θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου».

Στην παράσταση θα παρευρεθεί ο συγγραφέας του έργου Θανάσης Τριαρίδης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα “στραβώνουν” και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του. Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή; Μία παράσταση-πείραμα… που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα. Το έργο έχει ως αφετηρία τη ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και τη μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα. Ο «Ζωτικός Χώρος» (Lebensraum) αναφέρεται στο χιτλερικό δόγμα, σύμφωνα με το οποίο ένας λαός «δικαιούται» να επεκταθεί σε ξένα, κοντινά ή και μακρινά εδάφη, όταν τα θεωρεί αναγκαία για δημογραφικές, φυλετικές, αμυντικές, οικονομικές του ανάγκες. Ο συγγραφέας, μεταθέτει αυτόν τον Ζωτικό Χώρο στον ανθρώπινο εγκέφαλο και η «προσάρτησή» του από ακατονόμαστες εξουσίες γίνεται με μέσο τον φόβο.

Το LEBENSRAUM (ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ) του Θανάση Τριαρίδη, ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά – σε σκηνοθεσία της Έλ. Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και πολλές πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όπου κι αν παίχτηκε.

Λάκωνος 9, Πάρκο ΚΑΠΑΨ – Είσοδος ελεύθερη.

 

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος