Πάνδημη γιορτή στην Πάτρα για την Τσικνοπέμπτη (pics)

Πάνδημη γιορτή στην Πάτρα για την Τσικνοπέμπτη (pics)

«Προθέρμανση» για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, όπου η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε με χιλιάδες κόσμου στους δρόμους.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Πατρέων: «Κλίμα γενικευμένης, πάνδημης γιορτής και ευθυμίας επικράτησε σε όλη την Πάτρα από το πρωί έως και αργά το απόγευμα στην Πάτρα όπου πλήθος κόσμου τσίκνισε από άκρο εις άκρο, γλέντησε με την ψυχή του, αντάλλαξε ευχές και έζησε ώρες κεφιού και ανεμελιάς.
Σε μια εξωστρεφή ατμόσφαιρα όπου τονίστηκε η αυθεντική παραδοσιακή όψη της Αποκριάς, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», που είχε ετοιμάσει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον λαό στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης.

Στο Νότιο Πάρκο προσήλθαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κώστας Πετρόπουλος αλλά και πολλοί Αντιδήμαρχοι».

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φέτος απλώσαμε τις εκδηλώσεις και στις γειτονιές γιατί δεν θέλουμε να μείνουν ησυχαστήρια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή δεν είναι τιμωρία αλλά χαρά. Και αυτό δεν θα το καταφέρουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Αυτοί που ευθύνονται ώστε να μην υπάρχει εργασία και να υπάρχει φτώχια, μπορούν και πρέπει να ανατραπούν. Αν είμαστε ενωμένοι, και προχωράμε μπροστά θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο Κώστας Πελετίδης.

Από διαφορετικές αφετηρίες μέσα στην πόλη, όλες οι ορχήστρες χάλκινων συναντήθηκαν στην πλατεία Όλγας, όπου έπαιξαν όλοι μαζί και παρέλασαν παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς ακολουθώντας τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την πλατεία Όλγας μέχρι το τέλος του πεζόδρομου στην Τριών Ναυάρχων.

Για το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης έχει προγραμματιστεί ο γάμος του Καραγκιόζη, στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου και μετά το γάμο θα ακολουθήσει γλέντι με τις ορχήστρες χάλκινων για τους συμμετέχοντες και για τον κόσμο. Επίσης θα γίνει και η συναυλία των «Κανταδόρων της Santa Maura» του συλλόγου Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» στις 19.30 στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου μεταξύ των οδών Κανακάρη και Καραϊσκάκη.

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος