ΟΠΕΚΑ : Έως 1η Μαρτίου θα καταβληθούν αναπηρικά επιδόματα Φεβρουαρίου

Από το απόγευμα της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα που αφορούν νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις του 2019, όπως επίσης και στους δικαιούχους από Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), από αύριο το απόγευμα έως και το πρωί της Παρασκευής, 1η Μαρτίου, καταβάλλονται σε 1.921 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα προνοιακά τους επιδόματα. Συνολικά, θα καταβληθούν 932.898 ευρώ.

Πρόκειται για νέους δικαιούχους που μπαίνουν τώρα για πρώτη φορά στο σύστημα των τακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΑ, καθώς υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση εντός του 2019 ηλεκτρονικά, όπως επίσης και για Άτομα με Αναπηρία που είχαν ενταχθεί από το 2018 στο πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.

Διευκρινίζεται ότι οι ήδη δικαιούχοι διατροφικού επιδόματος δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΑ.

Επίσης, λόγω των ηλεκτρονικών διαδικασιών και διασταυρώσεων, τονίζεται πως δεν απαιτείται πλέον η εμφάνιση με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας.

Οι νέοι δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης έως και τον Φεβρουάριο 2019.

Οι δικαιούχοι ΑμεΑ που είχαν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες πληρωμές, θα εισπράξουν το ποσό που αντιστοιχεί στον Φεβρουάριο.

Αφήστε μια απάντηση