Εγκλωβισμένοι 32 μαθητές και καθηγητές στη Φρανκφούρτη – Το ταξιδιωτικό γραφείο πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε

Εγκλωβισμένοι στην Φρανκφούρτη είναι δεκάδες μαθητές, με τους καθηγητές τους, καθώς όπως λένε στον ΑΝΤ1, το πρακτορείο που τους οργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή, πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

Συγκεκριμένα, τα 32 παιδιά και οι 3 καθηγητές του 59ου Λυκείου Αθηνών είναι  εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης από το Σάββατο. Το πρακτορείο που τους οργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε καπνός…

«Είμαστε στο λόμπι, το πρακτορείο μας άλλαξε 3 φορές το πρόγραμμα», λέει στον ΑΝΤ1 και την Μαρία Θεμελή μαθητής της  Γ’ Λυκείου.

Το τελευταίο τηλεφώνημα με τον υπεύθυνο του πρακτορείου έγινε το Σάββατο, η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν οι μαθητές λόγω της κακοκαιρίας που σάρωνε τη χώρα.  Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία, που άφησε το γκρουπ ήσυχο ότι θα επέστρεφε σήμερα. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο στην κυριολεξία…

«Κατεβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι οι καθηγητές είχαν να μιλήσουν 3 μέρες με το πρακτορείο…το ξενοδοχείο απλήρωτο» λέει στον ΑΝΤ1 μαθήτρια, ενός συμμαθητής αναφέρει στον ΑΝΤ1 ότι «και οι κωδικοί από τα αεροπορικά ήταν ψεύτικοι…»

Επικράτησε πανικός, οι γονείς των παιδιών πήγαν στην Λ. Συγγρού στα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου νωρίς το απόγευμα για να πάρουν απαντήσεις και να βρουν λύση. Όπως ήταν αναμενόμενο το βρήκαν σκοτεινό και κλειδωμένο. Κάθε παιδί είχε πληρώσει 400 ευρώ για να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη εκδρομή.

Τέλος στην «οδύσσεια» των μαθητών θα δοθεί την Τρίτη αφού το Υπουργείο Παιδείας αντέδρασε αμέσως καλύπτοντας την διαμονή των παιδιών στη Φρανκφούρτη απόψε και τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Με μέριμνα και δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα επιστρέψουν αεροπορικώς αύριο στην Αθήνα οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών.

Η αποστολή είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για την δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου. Το Υπουργείο ανέλαβε να πληρώσει τη διαμονή και την επιστροφή τους ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση