Αξιολόγηση: Παιχνίδι με τη φωτιά για τράπεζες και δόση

Κυβέρνηση και θεσμοί δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενισχύοντας τον βαθμό αβεβαιότητας αναφορικά με την έγκριση ή μη της δόσης του 1 δισ. ευρώ στις 11 Μαρτίου από το Eurogroup.

Αύριο η Κομισιόν αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μια «ισορροπημένη», όπως χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές, έκθεση, ασκώντας κριτική στις καθυστερήσεις υλοποίησης των μεταμνημονιακών προαπαιτουμένων, προειδοποιώντας για δυσμενείς επιπτώσεις σε ανταγωνιστικότητα και απασχόληση εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στον κατώτατο μισθό και σημαίνοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις δημοσιονομικές προοπτικές αλλά και για τον κλάδο των τραπεζών. Πίσω από το καμπανάκι για τα δημοσιονομικά βρίσκονται ενδεχόμενες δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χώρα έχει εισέλθει σε τροχιά εκλογών, ενώ πίσω από τους κινδύνους για τον τραπεζικό κλάδο βρίσκεται το θέμα των κόκκινων δανείων.

-Πότε αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον νόμο Κατσέλη;

-Γιατί η κυβέρνηση σκέφτεται να καταθέσει «μονομερώς», χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια;

-Πότε ανακοινώνει η Moody’ς τα δεδομένα για την πιστοληπτική διαβάθμιση της ελληνικής οικονομίας;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τρίτης

Παιχνίδι με τη φωτιά για τράπεζες και δόση

Αφήστε μια απάντηση