Τεχνικό Επιμελητήριο: Νέα δεδομένα για τον μηχανικό του 2030

Νέα δεδομένα στο χώρο των μηχανικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος επιχειρεί να βάλει η Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών. Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η εσωτερική δομή με την ιδρυτική συνδιάσκεψη της Δη.Συ.Μ. και με κύριο στόχο και όραμα τον «μηχανικό και την Ελλάδα του 2030».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Φεβρουαρίου περισσότεροι από 1.300 μηχανικοί προσήλθαν στις εσωπαραταξιακές εκλογές για την ανάδειξη των  συνέδρων.

Όπως τονίζει ο Νίκος Μήλης, Α’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ και γραμματείας της Δη.ΣΥ.Μ. «Αυτό είναι και το νέο μητρώο μελών και φίλων της παράταξης. Προχωράμε με θεσμική συγκρότηση, αυτονομία και νέες ιδέες. Δίπλα στον μηχανικό.

Με τη συμπόρευση ιστορικών και νέων δυνάμεων του ΤΕΕ. Με ανοιχτές πόρτες, πιστοί στις αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας. Με μόνη ηθική δέσμευση απέναντί σας, την δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία μας».

Στην Πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τους μηχανικούς απασχόλησαν θέματα όπως η νεοφυής επιχειρηματικότητας και καινοτομία – Ένα νέο Οικοσύστημα στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή προχωρημένων μεθόδων διαχείρισης έργου για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Δημόσια έργα και σύγχρονες διαχειριστικές προκλήσεις, το όραμα για τον μηχανικό και την Ελλάδα του 2030.

Στην ιστοσελίδα της Συμπαράταξης μπορεί να δει κανείς τις 7 προτάσεις για:

Αξιοποίηση Χρηματοδοτικών Εργαλείων

Ο νέος ρόλος του Δημοσίου και των αναθετουσών αρχών στην παραγωγή δημοσίων έργων

Πρόταση για το δίκτυο της Κρήτης

Πρόταση για το μέλλον της Εγνατίας Οδού

Πρόταση επεκτάσεων της Αττικής Οδού

Στρατηγική για τον ΒΟΑΚ

Συνοπτική αναδρομή στην πορεία των δημοσίων έργων

Αφήστε μια απάντηση