To Costa Navarino αποκτά τον έλεγχο του Hilton – Φεύγουν οι Τούρκοι από το ξενοδοχείο

H ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino κ.α.) ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας για την αύξηση της συμμετοχής της και την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διαχειρίζεται η Hilton.

H TEMEΣ προχώρησε σε συμφωνία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχεια και Επιχειρήσεις Α.Ε. ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Το ποσοστό αυτό κατείχε έως πρότινος η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Αυτή η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.

Οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο τουρκικός όμιλος ουσιαστικά αποχωρεί από μια σημαντική επένδυση που έχει κάνει, με τις φήμες να αναφέρουν ότι θέλει γενικώς να βγει από διάφορα projects (και στην Ελλάδα) διότι αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της τουρκικής οικονομίας και ειδικά της πτώσης της τουρκικής λίρας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η τριετής παράτασης της συνεργασίας με τη διεθνή αλυσίδα ώστε να διατηρήσει το όνομα Hilton μέχρι το 2021.

Το 2016 το ξενοδοχείο είχε αλλάξει χέρια καθώς ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 97,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχιακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.

Ποιοι είναι οι Τούρκοι

Ο ‘Ομιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55,000 εργαζόμενους.  Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην Τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε 8 βασικούς τομείς – χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση – με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.

Με έτος ίδρυσης το 1976, ο τουριστικός βραχίονας του Ομίλου, Dogus Tourism Group, δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού / μαρινών (D-Marin) και MICE (Antur).  H D-Hotels and Resorts κατέχει (εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών) και διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach και yacht clubs στην Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική, εγκατεστημένα σε ιστορικούς προορισμούς παγκοσμίας φήμης και κάλλους.

Αφήστε μια απάντηση