Δ. Κουτσούμπας: Νέο κάλπικο δίπολο από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Δ. Κουτσούμπας: Νέο κάλπικο δίπολο από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις εκλογικές και καθημερινές μάχες», απηύθυνε ο γγ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στα Γιάννενα που σήμερα Πέμπτη γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την αλλαγή του χάρτη στην ελληνική Βουλή, ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνοντας λόγο για κάλπικο δίπολο.

Ο γγ του ΚΚΕ, τόνισε πως τις εκλογικές μάχες, ένας είναι ο στόχος, να δοθεί ενιαία απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ε.Ε, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, καθώς και οι εκπρόσωποι τους, στους δήμους και τις Περιφέρειες ενώ συνέχισε, πως αυτό θα γίνει με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού: στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές.

Στη συνέχεια υπογράμμισε, πως «παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει, τώρα που δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, η εργατική τάξη, ο λαός ξέρει πως η επόμενη μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη». Παράλληλα, αφού σημείωσε ότι βρίσκεται στην Ήπειρο που κατέχει πρωτεία στην ανεργία και τη φτώχια μεταξύ άλλων τόνισε : «Και με την αύξηση του κατώτατου μισθού που η κυβέρνηση όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαφημίζει και με τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια, τα επιδόματα – ψίχουλα, όλοι ξέρουν ότι θα τους πάρουν πίσω διπλά και τριπλά. Θα φροντίσουν γι’ αυτό οι μνημονιακοί νόμοι που ισχύουν, τα ματωμένα πλεονάσματα, ακόμα και η μείωση του αφορολόγητου που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν υποτιμούμε, ούτε σνομπάρουμε ακόμα και τα ψίχουλα. Όμως και η κοροϊδία έχει κι αυτή τα όριά της. Γιατί είναι κοροϊδία να εμφανίζεται ως φιλολαϊκή πολιτική, η ενεργοποίηση ενός από τους πιο εμβληματικούς νόμους της ΝΔ, του νόμου Βρούτση, που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει νόμο – δολοφόνο. Είναι κοροϊδία να απειλείς δήθεν τους εργοδότες που δεν θα δώσουν την προβλεπόμενη αύξηση, όταν έχεις κάνει στην μεγαλοεργοδοσία το ένα από τα μεγαλύτερα δώρα. Έχεις διατηρήσει στο γύψο τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και ορίζεις εσύ, μαζί με το κεφάλαιο, το ύψος του κατώτατου μισθού με βάση την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου» εξήγησε.

Με αφορμή τη γειτνίαση της Ηπείρου με την Αλβανία, ο κ. Κουτσούμπας, μίλησε «για επικίνδυνους ανταγωνισμούς που δυναμώνουν στην περιοχή των Βαλκανίων ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα» και στους οποίους όπως υπογράμμισε «η κυβέρνηση συμμετέχει στο πλευρό των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών, διεκδικώντας μερίδιο για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση