Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης στις 2 & 3 Μαρτίου

Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης στις 2 & 3 Μαρτίου

Με κεντρικό σύνθημα «Μαζί για την Αλληλεγγύη» το Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αλληλεγγύη για Όλους»: «Στη διήμερη συνάντησή μας, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να δικτυωθούμε, να σχεδιάσουμε από κοινού τα επόμενά μας βήματα, ν’ ανταλλάξουμε εμπειρίες κι απόψεις επάνω σε θέματα αλληλεγγύης που μας αφορούν όλες και όλους.

Στην Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης, συμμετέχουν: Δομές Τροφής, Δομές Υποστήριξης Προσφύγων – Μεταναστών, Ομάδα Ισότητας Φύλων, Αγορές Καταναλωτών, Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Κοινωνικές Κουζίνες, Συνεργατικές Ομάδες και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ)».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται πως: «Ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί, σε μία σύνθετη περίοδο με σοβαρά στοιχεία αισιοδοξίας αλλά και υπαρκτές δυσκολίες. Για πρώτη φορά η χώρα μας έπειτα από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός δημοσιονομικών προγραμμάτων, όμως οι συνέπειες της πολύχρονης κρίσης και της κονιορτοποίησης της κοινωνίας παραμένουν παρούσες.

Συνεπώς, ο ρόλος των δομών αλληλεγγύης που με αυτοοργανωμένο, πρωτότυπο τρόπο προσπάθησαν να ορθώσουν ένα τοίχος προστασίας των πιο αδύναμων στρωμάτων παραμένει αναντικατάστατος.

Η σημερινή πραγματικότητα μας δίνει την δυνατότητα να σκεφτούμε για το μέλλον του εγχειρήματός μας, μεριμνώντας για την ισχυροποίηση του μηνύματος της Αλληλεγγύης για Όλους, υψώνοντας φραγμό στο κύμα της νεοφιλελεύθερης επέλασης, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού που σαρώνει την Ευρώπη, απειλώντας κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση