Αναβάθμιση σε Android 9 Pie για τρία smartphone της Xiaomi

Εχθές, ένας μηχανικός της Xiaomi, ο Zhang Guoquan, κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο Weibo, την πρόοδο που έχει κάνει η εταιρεία όσον αφορά την προετοιμασία των συσκευών της για την αναβάθμιση τους στο Android 9 Pie.

Σύμφωνα με τον Zhang Guoquan, τα δύο ετών Xiaomi Mi 6, Xiaomi Mi MIX 2 και Mi Note 3, θα αναβαθμιστούν σύντομα με το Android 9 Pie. Επίσης, το Xiaomi Mi 6, ένα από τα πιο ακριβά τηλέφωνα της εταιρείας το οποίο κυκλοφόρησε το 2017, θα αποκτήσει το “Game Turbo”, έναν ειδικό GPU drier που βοηθά στην αύξηση των επιδόσεων της συσκευής καθώς παίζουμε παιχνίδια.

Ο μηχανικός της Xiaomi δεν ανέφερε πότε θα λάβουν την ενημέρωση οι συσκευές ή αν θα γίνει διαθέσιμη ταυτόχρονα και στα τρία μοντέλα. Αυτό που ξέρουμε μόνο είναι ότι θα αποκτήσουν Android 9 Pie και μάλιστα αρκετά σύντομα.

Η Xiaomi κάνει ότι μπορεί για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της ίδιας και των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones. Εχθές, η εταιρεία ανακοίνωσε το επόμενο flagship της, το Xiaomi Mi 9, το οποίο είναι διαθέσιμο προς πώληση μόνο για 393€. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε την πιο οικονομική έκδοση του Mi 9, το Xiaomi Mi 9 SE, η οποία είναι η πρώτη συσκευή με Snapdragon 712 Soc. Με την κυκλοφορία οικονομικών smartphones, και με τις τακτικές ενημερώσεις λογισμικού για τις συσκευές της, η Xiaomi κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά.

Πρόσφατα, η Xiaomi κατέκτησε την πρώτη θέση ως καλύτερη κατασκευάστρια smartphones στην Ινδία. Παράλληλα, έχει μεγάλο μερίδιο της Ευρωπαϊκής αγοράς, κατακτώντας την πρώτη θέση στην Ουκρανία, και άλλες μικρές αγορές.

Πηγή

The post Αναβάθμιση σε Android 9 Pie για τρία smartphone της Xiaomi appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Χάρης Αναγνωστόπουλος