Aντιδράσεις για την κατάργηση του δωρεάν πάρκινγκ στο Μετρό Δ. Πλακεντίας

Aντιδράσεις για την κατάργηση του δωρεάν πάρκινγκ στο Μετρό Δ. Πλακεντίας

Σε νέα συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ στο σταθμό του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας, προχωρούν το Σάββατο 22/2 στις 6μμ, συλλογικότητες που ήδη πραγματοποίησαν στις 16/2 σχετική κινητοποίηση.

Παράλληλα αποφάσισαν: «Δυναμική κινητοποίηση την πρώτη ημέρα που θα λειτουργήσει το πάρκινγκ με αντίτιμο. Διαμαρτυρία στα γραφεία της Αττικό Μετρό και στο Υπουργείο Μεταφορών».

Όπως αναφέρει σε σχετικό κείμενο η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής: «Αυτό το νέο μέτρο αποκλεισμού, είναι λογικό να φανταστούμε πως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε σχέση με τη χρήση των ΜΜΜ για αρκετό κόσμο, που μάλλον θα προτιμήσει να πάρει το αυτοκίνητο στη δουλειά (αφού δε θα συμφέρει οικονομικά πλέον το μετρό) εντείνοντας το κυκλοφοριακό χάος στη μητρόπολη με την αντίστοιχη περιβαλλοντική ρύπανση.

Επιπλέον, θα πολλαπλασιάσει την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στους γύρω από το μετρό τοπικούς δρόμους κατοικημένων περιοχών κάνοντας μια δωρεάν θέση στάθμευσης πολύτιμη και χρονοβόρα υπόθεση, με άμεση συνέπεια την αύξηση της παράνομης στάθμευσης και των αντίστοιχων προστίμων για τους οδηγούς».

Σε άλλο σημείο τονίζει πως: «Το ρεύμα ακριβαίνει, η στέγαση μέσω των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και των airbnb χάνεται από τα χέρια μας, τα νοίκια ακριβά, τα δημοτικά τέλη μειώνονται κυρίως για τις επιχειρήσεις, οι φόροι στα χαμηλά στρώματα καλά κρατούν ενώ το αφορολόγητο μειώνεται, οι τιμές στα ράφια σταθερά υψηλές, η βενζίνη ακριβή, τα διόδια πολλαπλασιάζονται, το νερό κόβεται αν δε μπορέσεις να πληρώσεις λογαριασμούς ακόμη και 100ευρώ, η θέρμανση είναι για τους έχοντες, ο αθλητισμός & ο πολιτισμός επί πληρωμή, οι ελεύθεροι χώροι απειλούνται να γίνουν εμπορικά κέντρα και καζίνο, η δημόσια υγεία και παιδεία υπολειτουργούν, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν με μπάρες-ηλεκτρονικά εισιτήρια και ελεγκτές».

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση