ΗΠΑ: Με μουσική από τους Queen η τελετή απονομής των Όσκαρ

ΗΠΑ: Με μουσική από τους Queen η τελετή απονομής των Όσκαρ

Ιδιαίτερη θα είναι και εφέτος η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όκαρ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της 91η τελετής απονομής των φημισμένων κινηματογραφικών βραβείων που απονέμονται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), το βρετανικό ροκ συγκρότημα των Queen (με τη διαφορετική βεβαίως σύνθεσή του έπειτα από τον θάνατο του Freddie Mercury) θα δώσει το παρών με μια εμφάνιση επί σκηνής τη βραδιά του καθιερωμένου κινηματογραφικού θεσμού.

Αφορμή για το ξεχωριστό αυτό γεγονός της ζωντανής εμφάνισης των εναπομεινάντων μελών του συγκροτήματος, που ακόμα παίζουν μουσική μαζί, είναι η ταινία «Bohemian Rhapsody» με θέμα τη ζωή του θρυλικού «ηγέτη» των Queen, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Με ανάρτηση στο Twitter -σχετικά με την εμφάνιση του συγκροτήματος τη βραδιά της απονομής των βραβείων, αλλά και σχετικά με το φιλμ που παρουσιάζει την ιστορία της μπάντας (υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας-με τον πρωταγωνιστή Ράμι Μάλεκ, επίσης υποψήφιο για Όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου)- η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανέφερε: «Πρόκειται για την πραγματική ζωή; Πρόκειται απλά για μια φαντασίωση; Καλωσορίζουμε τους @QueenWillRock και @adamlambert στα φετινά Όσκαρ!».

Τους Queen απαρτίζουν πλέον οι Μπράιαν Μέι (κιθάρα) και Ρότζερ Τέιλορ (τύμπανα). Σημερινός τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο πρώην αστέρας του American Idol, Άνταμ Λαμπέρτ.

«Οι Queen και ο @adamlambert θα σας συνταράξουν» ήταν το tweet που έστειλε το συγκρότημα ως απάντηση στη σχετική ανάρτηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Το «Bohemian Rhapsody» είναι υποψήφιο για Όσκαρ σε πέντε κατηγορίες συνολικά. Η ταινία σημείωσε εισπράξεις άνω των 854 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Σχετικά με τη συναυλία, η Ακαδημία δεν έχει -προς το παρόν- ανακοινώσει ποια τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Queen τη βραδιά των Όσκαρ, ούτε πότε ακριβώς θα εμφανιστούν στη σκηνή. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί εφέτος χωρίς οικοδεσπότη, για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP (από την απονομή του βραβείου «Χρυσής Σφαίρας»)

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης