Eρντογάν: Δεν έχουμε αποκαλύψει όλα τα στοιχεία για τη δολοφονία του Κασόγκι

Eρντογάν: Δεν έχουμε αποκαλύψει όλα τα στοιχεία για τη δολοφονία του Κασόγκι

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν έχουμε δώσει (στη δημοσιότητα) ακόμη όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε», είπε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι A-Haber.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.

Η Άγκυρα «είναι αποφασισμένη να οδηγήσει αυτήν την υπόθεση στη διεθνή δικαιοσύνη», διαβεβαίωσε ο Ερντογάν, καλώντας τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στο Ριάντ.

Η αμερικανική κυβέρνηση, θέλοντας να διατηρήσει τις στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, δηλώνει ότι δεν διαθέτει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την εμπλοκή του πρίγκιπα στη δολοφονία του Κασόγκι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση