«Μαφία των φυλακών»: Σοκαριστικοί διάλογοι, απειλές και εκβιασμοί (video)

«Μαφία των φυλακών»: Σοκαριστικοί διάλογοι, απειλές και εκβιασμοί (video)

Μια μακρά λίστα εκβιασμών και δολοφονιών περιλαμβάνεται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές. Σοκάρουν οι απειλές του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος γνωστού δικηγόρου των Αθηνών.

«Είμαι ο Κ.Λ. και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πες του», ακούγεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών της συμμορίας.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από τον κατηγορούμενο και για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο 33χρονος που φαίνεται να ηγείται της μαφίας των φυλακών λέει σε άγνωστο άτομο:

«Θα περάσω από δω και πέρα κι εγώ καλά, γιατί βγήκε από τη μέση ένας προδότης. Τώρα είμαστε μια χαρά».

Ενώ συνομιλεί με δικηγόρο, το όνομα του οποίου καταγράφεται σε μία από τις δικογραφίες που καταλογίζεται στην εγκληματική οργάνωση και του ζητά να καταθέσει χρήματα στη γυναίκα που υπέθαλψε τους 2 δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς:

«Να καταθέσεις αμέσως τα λεφτά στο λογαριασμό της… Αγόρασε και νέες τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές για να αντικαταστήσουμε τις παλιές».

Ο πρώην συνδικαλιστής των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό κατήγγειλε ότι η ύπαρξη μαφίας μέσα στις φυλακές ήταν σε γνώση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Να γίνουν συγκεκριμένες αναφορές και όχι αόριστες καταγγελίες για λόγους εντυπώσεων ζήτησε ο Μιχάλης Καλογήρου από τη Βουλή.

Τον ορισμό εφέτη ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για προπαρασκευαστικές τρομοκρατικές ενέργειες από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου

Αφήστε μια απάντηση