Αναβάθμιση στις προεγκατεστημένες εφαρμογές Android χωρίς καν λογαριασμό Google

Η Google άρχισε να ενημερώνει συγκεκριμένους προγραμματιστές εφαρμογών για μια επερχόμενη αλλαγή στο Google Play Store. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι προεγκατεστημένες εφαρμογές λαμβάνουν ενημερώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, στο μέλλον οι προεγκατεστημένες εφαρμογές θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις ακόμη και αν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο Google Play Store με κάποιον λογαριασμό Google.

Όταν κάνουμε set-up μια καινούργια συσκευή Android, οι προεγκατεστημένες εφαρμογές έχουν την τελευταία έκδοση η οποία ήταν διαθέσιμη όταν αυτές εγκαταστάθηκαν. Για να αποκτήσουμε την πιο πρόσφατη έκδοση, πρέπει να συνδεθούμε στο Google Play Store με έναν λογαριασμό Google. Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να μην συνδεθούμε, τότε η συσκευή μας δεν θα λαμβάνει καμία ενημέρωση στις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Η Google δοκιμάζει μια νέα μέθοδο με την οποία θα επιτρέπει στις προεγκατεστημένες εφαρμογές, και το Play Store,να λαμβάνουν ενημερώσεις όταν η συσκευή είναι ανοιχτή και συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, ασχέτως αν έχουμε συνδέσει κάποιον λογαριασμό στο Google Play Store.

Σε ένα μήνυμα που έστειλε η εταιρεία σε μερικούς προγραμματιστές, οι οποίοι είχαν αναπτύξει εφαρμογές που βρέθηκαν προεγκατεστημένες σε διάφορες συσκευές ή λειτουργικά συστήματα, τους ανέφερε ότι αυτές οι εφαρμογές θα πρέπει να γίνουν update ώστε να ανταποκρίνονται στην νέα πολιτική.

Επίσης, η Google εξηγεί στο μήνυμα ότι αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές που τρέχουν Android Jelly Bean ή νεότερο. Παράλληλα, αναφέρει ότι προς στιγμήν αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Ωστόσο, από τη στιγμή που ζητάει από προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους, περιμένουμε αυτή η πολιτική να εφαρμοστεί αρκετά σύντομα.

Σε περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρο, δεν θα μπορούμε να εγκαθιστούμε νέες εφαρμογές από το Play Store εάν δεν έχουμε συνδέσει κάποιο λογαριασμό Google. Αυτή η πολιτική δεν αλλάζει, και μάλλον δεν θα αλλάξει ποτέ.

Πηγή

The post Αναβάθμιση στις προεγκατεστημένες εφαρμογές Android χωρίς καν λογαριασμό Google appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Χάρης Αναγνωστόπουλος