Ξεκίνησαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ

Tο απόγευμα της Παρασκευής 15 Φλεβάρη, ξεκίνησαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Φλεβάρη.

Την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ παρουσίασε ο Γραμματέας του, Νίκος Αμπατιέλος. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παρακολούθησε πλήθος προσκεκλημένων, ανάμεσά τους βετεράνοι του ΚΚΕ, άνθρωποι των Τεχνών, των Γραμμάτων του Αθλητισμού, συνδικαλιστές, απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι πρέσβεις της Κούβας και του Βιετνάμ, ο επιτετραμμένος της Βενεζουέλας, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Παλαιστίνης και οι Δήμαρχοι Πάτρας, Πετρούπολης, Καισαριανής και Χαϊδαρίου. Τις εργασίες παρακολουθεί πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Νίκος Αμπατιέλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πηγαίνει στις βουλευτικές, ευρωβουλευτικές και περιφερειακές – τοπικές εκλογές προσπαθώντας να πείσει ότι η εποχή των μνημονίων βρίσκεται πίσω μας ότι μια νέα εποχή ξεκινά με θετικό πρόσημο για την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι τα μέτρα των τελευταίων χρόνων έχουν αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στις ζωές και το μέλλον των νέων στη χώρα μας, που σήμερα μορφώνονται, σπουδάζουν, αναζητούν εργασία ή κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ένα εργασιακό περιβάλλον που το συνθέτουν η μεγάλη ανεργία, η ευκαιριακή εργασιακή απασχόληση, οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, οι πολύ χαμηλοί μισθοί στην πλειοψηφία των κλάδων, οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία, στην Υγεία και την Ασφάλιση.

Ακόμα και οι όποιοι ελιγμοί κάνει προεκλογικά η κυβέρνηση και ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης και δράσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος που δεν θα πει και ευχαριστώ, όπως με την κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου -που διατήρησε 4 χρόνια- για υποκατώτατο μισθό για τη νεολαία και την αύξηση του κατώτατου, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις απώλειες που είχαν και θα έχουν οι εργαζόμενοι, δεν αναιρεί την ουσία της πολιτικής της, για αυτό και έγινε άλλωστε με μνημονιακό νόμο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αμπατιέλος ανέφερε ότι: «Τα περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που είναι ο κύριος στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου στην Ελλάδα και η στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της ΝΔ και άλλων αστικών κομμάτων, δεν αφορούν αναβάθμιση των συμφερόντων και κάλυψη των αναγκών των λαών. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων.

Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με στρατιωτικές βάσεις σε κάθε γωνιά της, είναι στην πρώτη γραμμή για τη ΝΑΤΟική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων με βασικό στοιχείο τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνει το 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Τα παραπάνω θα ενισχυθούν με βάση και την κυνική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, που μαρτυρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή.

Στη διακήρυξή τους για να πέσει χρήμα για να αντιμετωπιστεί η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια για την αμερικανική ιμπεριαλιστική πολιτική, αξιοποιώντας και ΜΚΟ και ΜΜΕ, ανταποκρίθηκε το υπουργείο Παιδείας, που ανακοίνωσε μόλις την προηγούμενη βδομάδα πρόγραμμα για μαθητές χρηματοδοτούμενο απευθείας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση