Γαλλία: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο πρεσβευτής του Βατικανού

Γαλλία: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο πρεσβευτής του Βατικανού

Ο εκπρόσωπος του πάπα -πρεσβευτής του Βατικανού στη Γαλλία– αποτελεί αντικείμενο έρευνας για «σεξουαλικές επιθέσεις» η οποία ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου από την εισαγγελία του Παρισιού, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας “Monde”.

Ο Δήμος του Παρισιού είχε ενημερώσει χθες την εισαγγελία, στη βάση του άρθρου 40 του κώδικα ποινικής δικονομίας, ότι ένα νεαρό στέλεχος του δημαρχείου διαμαρτυρήθηκε πως ο 74χρονος Ιταλός πρελάτος Λουίτζι Βεντούρα, τον άγγιξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο δημαρχείο της πόλης στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

 

Ο νεαρός, ο οποίος είναι περίπου τριάντα χρονών, ενημέρωσε την ιεραρχία. Εργάζεται στη γενική αντιπροσωπεία διεθνών σχέσεων (DGRI) του δημαρχείου.

Διπλωμάτης καριέρας στο Βατικανό, ο Βεντούρα υπηρετεί στο Παρίσι από το 2009, και έχει επιφορτιστεί με τις σχέσεις της Αγίας Έδρας με τις γαλλικές αρχές αφενός και με τους επισκόπους της Γαλλίας αφετέρου.

Το Βατικανό έχει ενημερωθεί για τη διεξαγωγή της έρευνας από τα ΜΜΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Αλεσάντρο Γκιζότι. «Η Αγία Έδρα αναμένει τα συμπεράσματα της έρευνας», πρόσθεσε. Λόγω της θέσης του, ο Βεντούρα διαθέτει διπλωματική ασυλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση