Google Play: Το 2018 απορρίφθηκαν 55% περισσότερα apps

Φαίνεται πως η Google είναι αποφασισμένη για τα καλά, να τα βάλει με τους “κακούς” developers και πιο συγκεκριμένα, με αυτούς που προσθέτουν στο Play Store applications που φέρουν κακόβουλο λογισμικό.

Πιο συγκεκριμένα σε χθεσινή ανακοίνωση στο Developers Blog, η εταιρεία δήλωσε πως το Google Play Store σαρώνει καθημερινά πάνω από 50 δις εφαρμογές που προορίζονται για τις συσκευές μας, προκειμένου να εντοπίσει και να σταματήσει τις κακές εφαρμογές. To Play Store κατά το 2018, απέρριψε 55% περισσότερες υποβολές εφαρμογών σε σχέση με το 2017.

Η Google δήλωσε, πως η εταιρεία απαιτούσε από τους third-party app developers, να είναι διαφανείς σχετικά με τον τρόπο που συλλέγουν, χρησιμοποιούν και αξιοποιούν ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών. Έτσι λοιπόν κατά το περσινό έτος, απέρριψε και κατάργησε δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές, καθώς οι προγραμματιστές δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς.

Η εταιρεία έπειτα από έρευνα διαπίστωσε πως το 80% των προγραμματιστών που κυκλοφορούν τέτοιο υλικό, είναι κατ’ επανάληψιν παραβάτες και μερικές φορές εργάζονται για το ίδιο δίκτυο. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έχει χρησιμοποιήσει το machine learning και υπαλλήλους που εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως έγραψε στην ανακοίνωση, ο Andrew Ahn, υπεύθυνος προϊόντων του Google Play: “Γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τα συστήματα μας, αλλάζοντας τακτική και προσαρμόζοντας την συμπεριφορά τους. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και κάνουμε, είναι να ενισχύουμε τις δυνατότητες μας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους αντιφατικές συμπεριφορές. Έτσι θα μπορέσουμε να εργαστούμε για να παρέχουμε στους χρήστες μας, ένα υγιές και ασφαλές κατάστημα εφαρμογών”.

Πηγή

The post Google Play: Το 2018 απορρίφθηκαν 55% περισσότερα apps appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Νεραντζούλα Θεοδωροπούλου