Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε. Το περιστατικό που έγινε αντικείμενο επιστημονικής μελέτης

Ο θάνατος ενός φοιτητή, αφού έφαγε μακαρόνια, έγινε αντικείμενο επιστημονικής μελέτης. Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του, επειδή έφαγε μακαρόνια που είχε αφήσει πέντε ημέρες έξω από το ψυγείο.

Το περιστατικό συνέβη το 2008 στις Βρυξέλλες, όταν ο 20χρονος ζέστανε τα μακαρόνια που είχε για πέντε ημέρες έξω. Αφού έφαγε, πήγε να αθληθεί και μόλις γύρισε σπίτι του, ένιωθε άρρωστος και θεώρησε ότι έπαθε δηλητηρίαση.

Είχε ναυτία, πονοκέφαλο και έντονο πόνο στο στομάχι. Μετά είχε διάρροια και έκανε εμετό.
Οι γονείς του τον αναζητούσαν λίγες ώρες αργότερα. Τελικά, βρήκαν το πτώμα του στο σπίτι του μετά από 11 ώρες.

Η νεκροψία έδειξε, ότι ο θάνατος του νεαρού φοιτητή προκλήθηκε από ένα βακτήριο που ονομάζεται «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»).
Πρόκειται για ένα σπορογόνο βακτήριο, διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί διάρροια και εμετό.

Οι αναλύσεις των ειδικών έδειξαν ότι οι τοξίνες ήταν τόσο ισχυρές, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το συκώτι και να οδηγήσουν σε θάνατο.
«Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για το θάνατο του φοιτητή δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.

πηγή: valueforlife.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση