Βουλή: Στις 11 η ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση

Βουλή: Στις 11 η ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση με ονομαστική ψηφοφορία, που αναμένεται να αρχίσει στις 11:00.

Χθες, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την  ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αποκάλυψε τον κοινό πολιτικό σχεδιασμό ΝΔ -ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη – όπως είπε – ενός υποψήφιου προέδρου από το χώρο του Κινήματος Αλλαγής.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίξει με την αναθεώρηση του Συντάγματος, διότι αποτελεί την κορυφαία θεσμική διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τόνισε ότι θα στηρίξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Τόνισε ξανά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ευχήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλά ξεμπερδέματα με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Ψηφίστε τις προτάσεις μας για τα αναθεωρητέα άρθρα, για να ψηφίσουμε τις δικές σας» είπε στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε την από κοινού υπερψήφιση της αναθεώρησης των άρθρων για Παιδεία-περιβάλλον, αλλά και τη μη διάλυση της Βουλής λόγω εκλογής ΠτΔ.

Όχι μισές δουλειές. Αν πιστεύετε στη λαική εντολή δεν έχετε λόγο να φοβάστε την πρότασή μας, τόνισε.

Την ανάγκη συναίνεσης τόνισε η Φώφη Γεννηματά και σημείωσε οτι το ΚΙΝΑΛ διαφωνεί πλήρως με την εκλογή Προέδρου από το λαό.

Επίθεση σε κυβέρνηση, και ΝΔ, εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και καταλογισε στην κυβέρνηση νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Αναθεώρηση Συντάγματος κάνουμε όταν υπάρχει ένα μίνιμουμ σύγκλισης, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Το Ποτάμι είναι η φιλελεύθερη φωνή που τολμάει να λέει συγχρόνως, «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια και στη θρησκευτική ουδετερότητα, επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το ενδεχόμενο να συσταθούν εξεταστικές ή ακόμη και προανακριτικές επιτροπές για υποθέσεις όπως του Γιάννου Παπαντωνίου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της πυρκαγιάς στο Μάτι.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Βουλή: «Μετωπική» για τη Συνταγματική αναθεώρηση (video)

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση