Έξυπνο στρώμα Ford που προστατεύει την ιδιοκτησία της πλευράς μας στο κρεβάτι

Η LoveSync δημιούργησε κουμπιά τα οποία έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τις σχέσεις των ζευγαριών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οπότε, κατά πόσο είναι δυνατόν μία εταιρεία να βελτιώσει την σχέση ενός ζευγαριού μέσω ενός προϊόντος, ακόμη περισσότερο όταν αυτή η εταιρεία είναι η Ford;

Η Ford είναι γνωστή για την κατασκευή αυτοκινήτων και τις τεχνολογίες που αναπτύσσει για αυτά. Ωστόσο, μερικές φορές χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνολογίες με ανορθόδοξους τρόπους και αναπτύσσει διάφορα πρωτότυπα τα οποία εντυπωσιάζουν. Για παράδειγμα, στο παρελθόν είχε σχεδιάσει μια έξυπνη κούνια η οποία έβαζε τα μωρά για ύπνο προσομοιώνοντας την βόλτα με το αυτοκίνητο. Ένα άλλο πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η εταιρεία τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, ήταν ένα σπίτι σκύλων το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία ακύρωσης θορύβου για να μην τρομάζουν οι τετράποδοι φίλοι μας από τα πυροτεχνήματα.

Πάνω στην ώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αυτή τη φορά η Ford δημιούργησε ένα κρεβάτι με μεταφορικό ιμάντα ο οποίος κρατάει τον κάθε ένα που κοιμάται στο στρώμα στη δική του πλευρά. Η Ford εμπνεύστηκε το κρεβάτι από την τεχνολογία της η οποία κρατάει το όχημα στη σωστή λωρίδα και εντός των ορίων αυτής.

Το κρεβάτι έχει αισθητήρες πίεσης οι οποίοι καταλαβαίνουν πότε ο σύντροφος μας δεν είναι πλέον στο δικό του μισό του στρώματος και έχει περάσει στη δική μας περιοχή. Σύμφωνα με το blog της Ford ο μεταφορικός ιμάντας επιστρέφει σιγά σιγά τους “εγωιστές υπναράδες” στη πλευρά που θα έπρεπε να είναι. Ακριβώς όπως η τεχνολογία της Ford, Lane-Keeping Aid, η οποία γυρίζει το αυτοκίνητο στη σωστή λωρίδα γυρνώντας ελαφρά τον τροχό προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αν και πρόκειται για ένα απλό πρωτότυπο, η Ford φαίνεται να βρίσκεται στο σωστό δρόμο, και θα πρέπει να αρχίσει άμεσα την παραγωγή αυτού του έξυπνου κρεβατιού, πριν προλάβει κάποια εταιρεία στρωμάτων να το κατασκευάσει και να τα πουλά για μία περιουσία.

Πηγή

The post Έξυπνο στρώμα Ford που προστατεύει την ιδιοκτησία της πλευράς μας στο κρεβάτι appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Χάρης Αναγνωστόπουλος